Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Meerjarenonderhoudsbegroting: onmisbaar voor iedere VvE

Bedrijfspanden en appartementencomplexen moeten grondig onderhouden worden, waar over het algemeen Verengingen van Eigenaren de verantwoordelijkheid voor dragen. Om echter meer inzicht te verkrijgen in deze onderhoudsbeurten is het aan te raden om een Meerjarenonderhoudsbegroting op te laten stellen door Laan35. Hieruit blijkt precies welke zaken omtrent onderhoud plaats moeten vinden in de aankomende jaren en welke kosten er gemaakt zullen worden om dit onderhoud te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wassen van de ramen, het vervangen van raamkozijnen en het installeren van een nieuw videofoonsysteem om te kunnen communiceren op afstand met bezoekers aan de voordeur.

Hoe wordt een meerjarenonderhoudsplan opgesteld?

Het Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) bestaat allereerst uit de verwachte onderhoudswerkzaamheden voor een pand, zoals een appartementencomplex of overheidsgebouw. Dit onderhoud wordt echter uitgebreid beschreven en gevisualiseerd aan de hand van foto’s die wij maken tijdens onze inspectie. Op basis van deze inspectie zullen wij vervolgens vaststellen welk onderhoud direct plaats moet vinden en welke zaken nog even uitgesteld worden. Op die manier komt er een planning tot stand, waaruit opgemaakt kan worden welke onderhoudsbeurten wanneer plaats zullen vinden en welke kosten gemaakt moeten worden om deze zaken te bewerkstelligen. Naar uw wensen zullen wij een MJOP opstellen voor de aankomende tien, vijftien of vijfentwintig jaar. Ook is het uiteraard realistisch om in het achterhoofd te houden dat het plan bijgesteld moet worden op basis van toekomstige veranderingen of aanpassingen in de situatie.

Over Laan35

Een meerjarenplan is een inzichtelijke methode om te voorkomen dat er plotselinge onderhoudsbeurten plaats moeten vinden, waarvoor eigenlijk geen budget is vrijgemaakt. Ook neemt Laan35 met het opstellen van deze planning veel zorgen weg over mogelijk ongepland onderhoud. Wilt u dus niet voor verrassingen komen te staan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Laan35 en de mogelijkheden voor het desbetreffende pand met ons door te nemen.

https://laan35.nl/