Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Je platte dak renoveren

Wanneer is je dak toe aan een renovatie? In de meeste gevallen is het duidelijk wanneer je dakbedekking aan renovatie toe is. Je moet hierbij goed en nauwkeurig letten op het craqueleren van de dakbedekking. De vezels op je dek kunnen lichte scheurtjes vertonen. Het kan zijn dat er kleine belletjes aan de oppervlakte tevoorschijn komen. Als dit het geval is dan is je dak aan een dakrenovatie toe. In dit artikel wordt verder nog besproken hoe je je dak kan renoveren en wat voor problemen er nog meer zijn.

Water op je dak
Blijvend water op je dak kan vervelend zijn en lijden tot rotting en eventuele lekkages. Meestal ontstaat blijvend water op je dak door een verstopte afvoer. Een verstopte afvoer wordt simpelweg verholpen door de rommel uit de afvoer te halen. Het kan ook zijn dat de afvoer te hoog zit als je een kuil in het dak hebt. Dit kan je verhelpen door afschot isolatie aan te brengen. Een verstopte afvoer wordt simpelweg verholpen door de rommel uit de afvoer te halen.

Waterdicht dak
Wist je dat de kleinste kiertjes een lek in je dak kunnen veroorzaken? Heb je hier last van en heb je een plat dak dan heb je een plat dak reparatie nodig. Je kan een lekkage door kleine kiertjes voorkomen door bitumen. Bitumen is een viskeus vloeibaar mengsel van verschillende koolwaterstoffen. Een bitumen dakbedekking aanleggen zorgt ervoor dat je kans op een lekkage een stuk kleiner wordt.

Grind op een dak
Je ziet het wel eens, grind op een dak, maar waar dient dit nu eigenlijk voor en is dit aantrekkelijk voor mij? Grind werd vroeger voornamelijk gebruikt als verzwaring van de dakbedekking. Zo blijft de dakbedekking beter op zijn plek liggen. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van wit grind. Dit ziet er mooi uit en houdt de dakbedekking op zijn plaats. Het is echter niet meer zo hard nodig als vroeger. Je hoeft niet perse grind op je dak aan te leggen. Je kan dus op vele manieren je dak renoveren. Je kan bitumen dakbedekking aanleggen, je kan grind op je dak plaatsen en nog veel meer. Denk je nu mijn dak heeft wel een renovatie nodig kijk dan naar de opties en mogelijkheden van een dak renovatie

http://economy.nl