Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Waar je aan moet denken als je een hond neemt

Sinds de quarantaine, doen veel mensen dingen die ze normaal niet zouden doen. Zo leren mensen instrumenten, en hele nieuwe talen, in plaats van het gewoonlijke in een bar hangen, want dit kan natuurlijk niet. Thuiszitten zorgt voor verveling, dus besluiten veel mensen om nieuwe dingen uit te proberen die ze kunnen volhouden als ze in quarantaine zitten. Dit zorgt toch nog voor een beetje uitdaging, en kan de verveling wegdrijven. Wat ook steeds vaker voorkomt is dat mensen honden nemen om de verveling weg te drijven. Voor velen pakt dit goed uit; de meeste Nederlanders hebben wel ervaring met huisdieren en kunnen goed voor zo’n dier zorgen. Helaas zijn er ook gevallen dat de hond weer terug wordt gestuurd naar het asiel of niet goed wordt verzorgd omdat mensen de hond zien als een ding om de verveling weg te drijven. Als je graag een hond zou willen hebben, zijn er dingen die je moet weten.

Je moet een hond veel aandacht geven. Dit spreekt misschien voor zich, maar niet zoals katten, zijn honden heel erg aanhankelijk. Ze hebben veel aandacht nodig en het is goed voor hun gezondheid om ze minimaal drie keer per dag uit te laten. Wees bereid om om zes uur op te moeten staan om je hond uit te laten.

Ook moet een hond getrained worden. Zo kan een hond niet zomaar in huis plassen of de banken open krabben. Als je een hond niet wilt trainen, is het handig om een hond te adopteren die al commando’s kent, die je dus alleen hoeft te leren.

Een hond nemen kan duur zijn. Denk aan al de spullen die je moet kopen. Voer, een hondenmand, een hondenkussen. Ook zijn reisjes naar de dierenarts vaak heel erg duur, net zoals middelen als je hond ziek blijft te zijn.

Het belangrijkste is dat een hond geen speelding is, maar een echt dier met gevoelens.

 

 

http://ydolo.be