Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Hoe kun je de energieprijsstijgingen ontwijken?

Momenteel wordt er in de wandelgangen veel gesproken over geld. Niet alleen de huidige inflatie, maar ook de toenemende energieprijzen zijn een hot topic. De gasprijs breekt keer op keer een nieuw record. Als gevolg krijgen miljoenen huishoudens schrikbarende energierekeningen binnen.

Hoe merkbaar de stijging van de energieprijs voor jou zal zijn, zal afhangen van enkele factoren. Welke factoren dit zijn en hoe deze factoren beter in te zetten zijn, zal in onderstaand artikel benoemd worden.

Energiezuinigheid van woning

In nieuwbouwhuizen wordt er gestreefd naar een optimale zuinigheid van een woning. Echter is de energiezuinigheid bij oudbouwwoningen erg laag. Hierdoor gaat er veel warmte verloren via kieren en scheuren. Om de woning te verwarmen, zal er daardoor meer energie nodig zijn, waardoor de maandelijkse kosten voor deze bewoners hoger zal zijn ten opzichte van bewoners van een nieuwbouwwoning.

Om de energiezuinigheid te optimaliseren, is het mogelijk om een onderzoek uit te laten voeren naar zwakke plekken, waardoor warmte verloren gaat. Dit kan onder meer een kozijn, scheur in de muur of niet goed sluitende deur zijn. Deze problemen kunnen in veel gevallen verholpen worden.  

Zonnepanelen

Zonnepanelen maken het mogelijk om je eigen energie op te wekken. Uiteraard is het mogelijk dat je niet volledig afhankelijk kunt zijn van de opgewekte energie door de panelen, waardoor er maandelijks wel een bepaalde hoeveelheid energie van een energieleverancier nodig zal zijn. Toch geldt hierbij: hoe minder afhankelijk je bent van een energieleverancier, hoe minder je zult merken van de energieprijsstijgingen. Toch zijn er veel huishoudens die maandelijks genoeg hebben aan de zonnepanelen opbrengst, waardoor zij niets zullen merken van de prijsstijgingen. Is dat niet fijn?!

Zonnepanelen kopen kan hiernaast meer voordelen bieden, denk bijvoorbeeld aan de waardestijging van de betreffende woning en een beperking van de CO2-uitstoot. Laat de zon voor je werken en geniet van de voordelen!

http://economy.nl