Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Wat te doen in Almere ?

Almere is een stad verrezen uit de zee. De hele provincie Flevoland was vroeger de Zuiderzee, voordat de Nederlanders het land in 1976 droogden en het land groter maakten. De stad werd in de jaren zeventig gebouwd en werd een ruimtelijk gebied, met veel moderne en vernieuwende architectonische hoogstandjes.

 • Bezoek de zich ontwikkelende stad Almere, vlakbij Amsterdam, en bewonder de prachtige architectuur.
 • Met 42 kilometer kustlijn is Almere perfect voor strand- en watersportliefhebbers.
 • Ontdek de prachtige natuurgebieden Oostvaardersplassen en Lepelaarsplassen.

Hoogtepunten van Almere

Almere en omgeving zijn als de droom van een architect. Stel je voor dat je de kans krijgt om van de grond af een geheel nieuw landschap en stad te ontwerpen. Voeg daar een vleugje Nederlands design en vindingrijkheid aan toe en je bedenkt een verbijsterend scala aan architecturale feesten die tot de verbeelding spreken. Vanuit de stad Almere is het slechts een korte trip naar nabijgelegen bossen en watersportfaciliteiten. Ideaal als je van duiken, vissen, zeilen en wakeboarden houdt.

Per taxi naar Almere

Een taxi naar Almere is tegenwoordig goed te betalen. Zeker als je bij het taxibedrijf taxibestellen gaat boeken. Dit bedrijf heeft altijd zeer concurende tarieven die van te voren al vast staan.

Musea in Almere

Ontdek de kunst en cultuur die Almere te bieden heeft in een van de musea van de stad. Natuurbelevingscentrum Oostvaarders biedt een tentoonstelling over de natuur en archeologie van de Oostvaardersplassen. Daniel Libeskind creëerde een van de zeven bijzondere Land Art-projecten in Flevoland. Volgens de maker is Polderland Garden of Love and Fire (1992 – 1997) bedoeld als meditatietuin. Niet echt een museum, maar zeker een bezoek waard!

Ontdek de wereld van politie, brandweer en ambulance in het PIT Safety Museum. Maak een reis door de geschiedenis van veiligheid en hulpverlening en krijg een volledig beeld van de manier waarop veiligheid en beveiliging in Nederland is georganiseerd. 

Bezoek Almere

Gelegen in een polder die uit de zee is opgetrokken, heeft Almere nu zo’n 200.000 inwoners. De stad trekt duizenden architectuurfans. Bij de VVV kunt u een rondleiding regelen of informatie krijgen over de architectuur van Almere .

Floriade Expo 2022 – Groeiende groene steden

Zestig hectare grond, veertig inspirerende landpresentaties, een spectaculair kassencomplex en een heuse kabelbaan dwars door het park – niet voor niets geldt Floriade Expo als een van ’s werelds grootste tuinbouwbeurzen. Dit grootschalige groene evenement, dat van 14 april t/m 9 oktober 2022 wordt gehouden in Almere, is dé plek om te genieten van bloemen, planten, groenten en fruit in een parkachtige omgeving.

 • 40 inspirerende landenpresentaties
 • Geniet van de lekkerste bloemen, planten, groenten en fruit
 • Een half jaar lang hét podium voor tuinbouwinnovaties 

Samen veilig blijven

Ook de eerste evenementen in 2021 lijken anders te verlopen dan normaal. Vooralsnog worden veel evenementen afgelast of online gehouden. Zorg ervoor dat je de website van het evenement bekijkt voor meer informatie over de richtlijnen en vereisten in onze gedeelde strijd tegen het COVID-19-virus.

Deze zevende editie van de internationale tuinbouwbeurs in Nederland staat geheel in het teken van Growing Green Cities. En dat betekent zoveel meer dan veel groen. Denk aan nieuwe technologieën, toekomstige producten en een focus op oplossingen voor wereldwijde verstedelijking, voedselvoorziening, gezondheid en energieopwekking. Zo zijn de vier subthema’s van Floriade 2022 Greening the city, Feeding the city, Healthying the City en Energizing the City, onderwerpen die zowel in talloze paviljoens en het enorme kassencomplex als in het arboretum en rijke kunst en cultuur programma.

Groeiende groene steden

Hoe maak je een dichtbebouwde stad groener, leuker, leefbaarder en duurzamer? Dat is de vraag die de Floriade in 2022 wil beantwoorden. En er is geen betere plek om duurzame groene stadsontwikkeling te verkennen dan de binnenstad van Almere ! Het living lab, zoals de Floriade liefkozend wordt genoemd, toont enerzijds het streven van Almere naar een groene stad en anderzijds de manier waarop de tuinbouwsector streeft naar continue innovatie op het gebied van duurzaamheid en voedselproductie. De Floriade doet dit door innovatieve stakeholders van over de hele wereld bij elkaar te brengen om hun beste tuinbouw te presenteren aan consumenten en vakgenoten.

Het arboretum is groene motor van de Floriade Expo, een gigantische levende boom, bloemen en planten bibliotheek die is een feest voor alle natuur liefhebbers. De bomen en planten zijn gerangschikt op botanische naam zoals ontworpen door architect en stedenbouwkundige Winny Maas.

Voorproefje Floriade

Floriade is de internationale tuinbouwshow die sinds 1960 elke tien jaar in Nederland wordt georganiseerd, elke keer een imposant evenement op een andere locatie. Na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Venlo is het nu het voorrecht van Almere om voor het groene decor te zorgen en bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen.

Wil je niet wachten tot 2022? Floriade Preview is een kans om al in 2021 van de Expo te genieten. Uiteraard wordt er tot aan de opening volop gebouwd aan het hele terrein, maar dat betekent niet dat er niets te zien is. Integendeel! En omdat de kabelbaan tijdens de Preview-periode al open is, kun je de ontwikkelingen vanuit de lucht volgen en een eerste blik werpen op het mooie dat de Floriade vanaf april 2022 te bieden heeft.

 • Taxibestellen.nl | Goedkope Taxi en Schiphol taxi Almere
 • Adres: Walt Disneyplantsoen 38, 1325 RH Almere
 • Telefoon: 036-200 22 65
 • Openingstijden: 24 uur per dag geopend
 • Categorie: Taxibedrijf