Smartclub
Image default
Auto's en Motoren

Auto theorie leren tips

Ben je van plan om je auto rijbewijs te halen? Er staan op het internet genoeg trucjes waardoor mensen beweren dat je kan slagen. Zo werkt het natuurlijk niet, je moet voor zowel je praktijkexamen als je theorie-examen goed oefenen. In deze blog vind je een aantal handige tips, zodat jij je het beste kunt voorbereiden op jouw theorie-examen.

1. Bestudeer het theorie-examen

Het is handig om van tevoren precies te weten hoe jouw theorie-examen er uit zal zien. Hoeveel tijd je mag gebruiken, welke onderdelen aan bod komen en hoeveel fouten je per onderdeel mag maken. We zullen je alvast een handje helpen door het in deze blog te noemen. Het theorie-examen bestaat uit de onderdelen gevaarherkenning en verkeersregels & verkeersinzicht. Voor het eerste onderdeel krijg je 25 vragen, waarvan je er 12 fout mag hebben. Het tweede deel bestaat uit 12 vragen, waarbij je maar 2 fout mag hebben. Voor het derde onderdeel van 28 inzichtvragen mag je slechts 3 fouten maken. Je krijgt 30 minuten voor het theorie-examen en zult na afloop gelijk uitslag krijgen.

2. Oefen de vragen

Je kunt van tevoren je auto theorie oefenen door online examens maken die er precies uit zien als het echte examen. Zo weet je op de dag zelf wat je kunt verwachten en ben je beter voorbereid. Een goede voorbereiding is het halve werk! De vraagstellingen op het theorie-examen zijn erg verschillend. Zo heb je vragen waar je een antwoord moet invullen, vragen waarbij je het juiste antwoord moet slepen, ja/nee vragen of een vraag waarbij je een afbeelding als antwoord moet geven.

3. Let op de verkeersborden

Er zijn in Nederland meer dan 100 verschillende verkeersborden en nog veel meer verkeersregels. Voor je theorie- en praktijkexamen is het super handig om de regels te combineren met het dagelijkse leven. Fiets je bijvoorbeeld naar school of werk en zie je een bord? Kijk dan eens of je kunt bedenken wat het zal betekenen. Zoek het antwoord thuis op, daarna zal je dit bord vast niet meer vergeten!

Bestudeer je fouten

Een van de handigste tips is om te leren van je fouten. Bij een oefenexamen krijg je aan het einde te zien welke vragen je fout had. Door deze vragen op te schrijven en de hoofdstukken nog eens door te nemen, zal je de vraag de volgende keer vast goed invullen. Zo kom je er achter welke onderdelen je moeilijk vindt, en kun je daar nog extra tijd aan besteden. Succes met je examen!