Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Leer Duits spreken in 3 maanden tijd

 

Ga je binnenkort naar Duitsland om er te wonen en studeren? En wil je in staat zijn om jezelf in het Duits te redden tijdens je verblijf? Dan is het goed om de komende maanden aan je Duits te werken. Gelukkig is het mogelijk om binnen 3 maanden al de basis onder de knie te krijgen zodat je  jezelf in ieder geval in de meeste situaties verstaanbaar kunt maken. Maar hoe leer je de basis van het Duits in zo een korte tijd?

Koop een boek

De beste manier om de basis van een taal te leren is door veel te lezen. Hierbij gaat het vooral om de makkelijke kinderboeken. Door dat soort boeken krijg je snel door wat de persoonlijke voornaamwoorden in het Duits zijn en welke werkwoorden veel  voorkomen. Ook leer je door boeken hoe je de Duitse woorden schrijft.

Kijk een serie

Alleen het lezen van een boek is niet voldoende voor de basis. Daarom doe je er goed aan om in ieder geval  elke dag minimaal 20 minuten naar een Duitse serie te kijken. De manier waarop zij spreken en hun uitspraak krijg je dan op een amuserende manier mee.

 

Duitse muziek

En tot slot is het belangrijk om ook naar Duitse muziek te luisteren. Als je die niet kent is dat volkomen logisch. Daarom is online radio luisterenin het Duits in dit geval een beter idee. Je hoort dan de Radio dj in het Duits praten en tussendoor de muziek die hij of zij afspeelt. Muziek die je leuk vindt sla je op om een keer terug te luisteren.

Als je binnenkort naar Duitsland gaat en de taal wil leren kan dat binnen drie maanden al. Koop een Duits boek en kijk vaker naar een Duitse film. En  daarnaast is radio luisteren in het Duits iets wat zeker niet vergeten mag worden.

http://www.radioluisteren.be/