Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Een reis zonder zorgen door deze spullen

De vakantieperiode is aangebroken, waarbij veel gezinnen en vriendengroepen ervoor kiezen de vrije weken in een ander gebied door te brengen. Meestal wordt hierbij gekozen voor het buitenland, met in het bijzonder de warme gebieden. Een reis naar Griekenland, een trip naar Portugal of een vakantie naar Spanje; er wordt enorm vaak voor gekozen. Toch vraagt zo’n zonnige vakantie een hoop voorbereiding.

In veel gevallen wordt de voorbereiding onderschat, waarbij tijdnood het onbedoelde gevolg is. Kleine spullen worden door de haast vergeten. Helaas. Met een lijstje in de hand wordt het inpakken al een stuk gemakkelijker. Hier volgen enkele tools die niet te vergeten zijn op reis.

Stekkerdoos

In de huidige samenleving kan apparatuur, waaronder een fotocamera, smartphone en laptop, niet ontbreken. Als reiziger kun je er helaas niet vanuit gaan dat ieder land een overeenkomend stopcontact heeft. Zeker reizigers die verblijven in goedkope hostels zullen zich moeten neerleggen bij hele andere stopcontacten dan thuis. Om alsnog alle apparatuur opgeladen mee te kunnen nemen, is een stekkerdoos niet te ontbreken.

Chip

Bij het vliegen is het altijd spannend of de koffers inderdaad zijn ingeladen voor het vliegtuig de lucht inging. Pas op de kofferband, na aankomst, wordt deze vraag beantwoord. Om als reiziger op de hoogte te zijn van de locatie van de koffer is het toegestaan de koffer te voorzien van een chip. Apple, Android en andere merken hebben allen een chip ontwikkelt, waarbij het mogelijk is de chip te bevestigen aan een apparaat of object om later terug te kunnen vinden. Hierdoor zul je ook niet uren hoeven te wachten naast de kofferband, jij weet waar de koffer zich bevindt.

Vacuumzakken

Een te volle koffer. Ik kan op voorhand beloven dat iedere reiziger daar weleens mee te maken heeft gehad. Meerdere kledingsetjes, alle nodige accessoires, schoenen, apparatuur, ga zo maar door. Het neemt ook heel wat ruimte in beslag, dat geef ik toe. Om dit te verhelpen, is het aan te raden kleding te verpakken in vacuumzakken. Hierbij is het mogelijk de lucht uit de zakken te halen, waardoor er opmerkelijk veel ruimte bespaard kan worden.  

http://vakantiearena.nl