Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Hoe covid-19 het nieuws beïnvloedt

Sinds COVID-19, of te wel het corona virus, in de wereld is gekomen, is er veel veranderd. In een hele korte periode is de hele wereld in lockdown gegaan, en zijn er veel maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen. Corona is een virus die voor het eerst in China is ontdekt. Het zorgt voor benauwdheid, koorts en droge hoest en is ook zeer besmettelijk. Mensen worden aangeraden om zo veel mogelijk binnen te blijven en het is verboden om festivals of feesten te organiseren. Er is veel veranderd, maar ook in het nieuws.

Als je nu naar een willekeurige nieuwssite gaat, merk je al gauw dat bijna al het nieuws van tegenwoordig gaat over corona. Het nieuws van vandaag zit gevuld met meer dan tien artikelen over besmettingen, genezingen en mogelijk vaccin nieuws. Zelfs als je naar economische nieuwssites gaat zie je nieuws over economieën die zijn ingestort door het corona virus. En natuurlijk ook het showbizz nieuws is beïnvloed; alle sterren praten alleen maar over het virus en binnen blijven.

De verspreiding van het nieuws kan veel voordelen hebben, maar ook veel nadelen. Een voordeel is dat mensen zich bewust zijn van de gevaren en ook zo min mogelijk risico nemen door dat ze meer weten over het virus. Maar de nadelen zitten er ook aan vast. Het grooste nadeel is dat je mensen constant over het virus laat nadenken. Hierdoor worden mensen snel bang en komen er paniekaanvallen, zoals het hamsteren in het begin. Nu is dat gelukkig gekalmeerd, maar veel mensen leven nog in angst, wat juist voorkomen had moeten worden. Het belangrijkste is dat mensen voorzichtig zijn, maar we moeten niet doen alsof we in een zombie plaag zitten. Het nieuws laat dit wel zo blijken; alsof je op gegeten wordt door een zombie als je ook maar een stap naar buiten zet.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.redactie24.be