Smartclub
Image default
Recreation / Autos

De stappen van het productieprocess

Voordat een product de consument bereikt, gebeuren er nog heel veel stappen voor om er voor te zorgen dat klanten een product krijgen die en veilig is en compleet en ook nog van een goede kwaliteit. Hoe zo een product door de stappen gaan, noemen we het productie proces. Het productie proces laat gewoon alle stappen zien voor dat het de klant bereikt, want er is heel veel aan de pas.

Het eerste is natuurlijk de grondstoffen. Grondstoffen worden verzamelend en dan vervoerd naar een fabriek die zich specialiseert in het maken van een bepaald product. Soms gebeurt dit ook in delen. Bij een stoel bijvoorbeeld kan het zo zijn dat de poten in een ander deel zijn gemaakt dan het zit oppervlak.

Na dat dit gemaakt is, gaat het transport naar een distributie centrum waar de goederen worden opgeslagen. Hier komt Logistiek bij kijken. Logistiek is het organiseren, plannen en uitvoeren van de goederenstroom. Dit zorgt er voor dat producten netjes getransporteerd worden zonder fouten, en dat de goederenstroom dus constant in beweging blijft. De medewerkers en processen worden allemaal voorzichtig aangewezen tot een taak, en iedereen heeft altijd wel wat te doen. In logistiek zitten verschillende branches weer, waar bij de ene branch over de brandstof gaat en de andere weer over het plannen.

Na dat de goederen naar een distributie centrum zijn gebracht, is het tijd om ze naar de klanten te brengen. De meeste goederen hebben nog een tussenstop, zoals kledingwinkels, waar ze worden neergezet om het als klant fysiek op te kunnen halen, maar je hebt bijvoorbeeld ook online winkels die gelijk vanuit het distributiecentrum de goederen naar de aangewezen plek vervoeren.

Dit is meestal de klant en zo komt het productieproces tot stand. Bij de klant stopt het soms niet, want er kunnen ook goederen worden door verkocht, waardoor de goederenstroom in een cirkel blijft werken. Goederen zijn constant in de aan loop, en er wordt bijna niet stil gestaan in een productieproces.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.vpd.eu