Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Zelf de dakpannen reinigen

Door de jaren heen kunnen dakpannen redelijk vies worden. Dit heeft voornamelijk te maken met het weer en de uitstoot van andere vieze dingen. Een manier om de dakpannen weer een frisse uitstraling te geven is door middel van het dakreinigen. Het reinigen van je dakpannen is iets wat je zelf kan doen maar het kan best gevaarlijk zijn, aangezien je het dak op moet klimmen om ze schoon te maken. Als je slecht te been bent is het gemakkelijker om een professional in te schakelen. In deze blog vertellen we waarom en hoe de reiniging in zijn werking gaat.

Dakreinigen

Er zijn maar weinig mensen die jaarlijks hun dakpannen reinigen. Wij raden aan om minimaal twee keer per jaar de dakpannen te reinigen om zo een mooie uitstraling te behouden. Het schoon houden van de dakpannen zorgt er voor dat ze minder snel beschadigd raken. Het is best gemakkelijk te zien wanneer je dakpannen moet reinigen. Je kan het namelijk herkennen aan de kleur van de dakpannen. Als er alg en mos op de dakpannen zit, is het noodzakelijk om ze schoon te maken. Anders is de kans groot dat je er een daklekkage aan overhoud. Schone dakpannen zijn niet alleen een beter aanzicht voor het huis, het zorgt er ook voor dat de waarde van het huis zal stijgen. Iemand koopt liever een huis met mooie dakpannen in plaats van een huis waarbij de dakpannen grondig gereinigd moeten worden.

Werking reiniging

Een professional gaat als volgt aan de slag: het reinigen van de dakpannen wordt gedaan door middel van een hoge druk spuit. Er wordt gespoten met warm water en een reinigingsmiddel. Door de juiste wijzen kan al het mos en alg van het dak afgespoten worden. Daarnaast kan je er ook nog eens voor kiezen om een extra coating te nemen zodat de dakpannen beter beschermd blijven.

http://dakbeheerhermans.nl/