Menu

Verschillende soorten koffie

maart 29, 2018 - Recreation / Autos
Verschillende soorten koffie

Caffè Macchiato

Het macchiato is Italiaans voor gevlekt. Dit drankje, wat ook nog regelmatig espresso macchiato wordt genoemd, bestaat uit een espresso met daarop een beetje opgeklopte en warme melk.

 

La Bomba

Deze gezellige naam wordt gedragen door een heel zoet drankje wat bestaat uit espresso en gecondenseerde melk. Het is eigenlijk een soort bonbonnetje in een kopje. Je proeft een explosie aan smaak: het bittere van de koffie en het zoete van de gecondenseerde melk.

 

Cortado

Dit drankje lijkt heel erg op de caffè macchiato, maar in plaats van alleen een espresso en melkschuim bevat de cortado ook nog een beetje warme melk. De cortade is eigenlijk de Spaanse versie van de Italiaanse caffè macchiato of espresso macchiato.

 

Flat White

Dit drankje komt oorspronkelijk eigenlijk uit Australië en uit Nieuw Zeeland. Eigenlijk lijkt het recept heel veel op die van een cortado, het enige verschil is de grootte. De flat white is een stuk groter dan de cortade.

 

Latte Macchiato

Dit drankje wordt geserveerd in een hoog glas, waarin je mooi de scheiding tussen onderaan de warme melk, daarna de verse espresso en daar boven op een heerlijk laagje van melkschuim kunt bewonderen.

 

Cappuccino

Dit is een van de meest gedronken drankjes in Nederland. De meeste koffiezetapparaten kunnen dit drankje makkelijk zetten. Het recept van de cappuccino is zeer simpel: men neme een derde espresso, dan een derde warme melk en dan nog een derde melkschuim. En ta da,  je zelfgemaakte cappuccino is klaar.

 

Wil je ook een lekkere bak koffie kunnen zetten thuis maar heb je niet zo’n zin om ingewikkelde methodes uit te proberen om dat voor elkaar te krijgen? Probeer dan eens het beste alternatief Nespresso cups. Die goedkope Nespresso cups worden verkocht in de online winkel Koffiecupster. Op deze manier kun jij snel en heel gemakkelijk genieten van een heerlijk kopje koffie, iedere dag weer.

https://www.koffiecupster.nl