Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Schimmel verwijderen

In Nederland is de lucht vaak erg vochtig. Dit is vaak in de zomer het geval; het is extreem heet, en de lucht is extreem vochtig. Vaak komen er onweersbuien, terwijl het gewoon benauwd blijft. In de herfst en winter regent het vaak. Door dit constante vocht, lopen veel huizen in Nederland gevaar. Niet gevaar als in overstromingsgevaar of instortingsgevaar, maar eerder het gevaar van schimmel.

Nu denk je waarschijnlijk, schimmel, maar dat is toch niet zo erg? Veel mensen onderschatten de zwarte schimmel die op hun muren terecht komt wanneer het hout in hun fundering aan het rotten is. Zo wordt zwarte schimmel vaak genegeerd, maar dit is eigenlijk niet de bedoeling. Zwarte schimmel kan namelijk best schadelijk zijn voor de luchtwegen. Ten eerste irriteert het de luchtwegen van de slachtoffers die het inademen, en ten tweede wordt er voor benauwdheid en een droge keel gezorgd. Dit is voor gezonde mensen misschien nog niet zo’n probleem, maar als je gevoelig bent voor longziektes is dit best gevaarlijk voor je gezondheid.

Maar hoe haal je deze schimmel nou weg? Geen zorgen, je hebt geen professionele schoonmaakartikelen of desinfecterende schoonmaakmiddelen nodig. Het enige wat je nodig hebt is baksoda en water. Dit mengseltje doet wonderen als je de muren er mee schrobt. Als dit toch niet werkt, probeer het anders met bleekwater en citroensap. Citroensap is meer voor de geur, want de geur van bleek is echt niet te harden.

Nadat deze schimmel is verwijderd, is het misschien handig om een inspectie in je huis te doen. Zorg er voor dat niks is gerot of beschimmeld in de binnenkant van de muren, want dit leidt tot alleen maar meer schimmel en oneindig veel schoon maken. Dit kan ook voor nare geuren zorgen die je liever niet in je mooie huis hebt.

 

 

 

 

 

http://fayon.nl