Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Outdoor recreatie – hengelsport

Hoe lekker is het om een dag te beleven midden in de natuur. Het gevoel van de wind op je gezicht, de warmte van de zon op je huid, enkel de geluiden van de natuur en veel dierenleven om je heen. Zeker aan de waterkant is er veel activiteit te beleven. Dat is één van de vele redenen dat meer dan één miljoen sportvissers naar de waterkant trekken. De hengelsport heeft dan ook veel te bieden.

Veel mensen hebben echter nog niet door dat het niet enkel lekker vertoeven is aan het water. Zeker op warme dagen wordt het water opgezocht, om te genieten van de koelte die het biedt. Maar juist op de mindere dagen is er nog veel meer te beleven aan de waterkant. Onder water is er namelijk veel leven te vinden, wat we niet direct kunnen zien, maar gelukkig wel kunnen meemaken. Surf dan ook eens op internet naar een hengelsport winkel. Kijk naar een simpele hengel, dobbertje en wat voer. Veel heb je eigenlijk niet nodig. Binnen een dag of twee heb je visspullen om lekker naar de waterkant te gaan. Wanneer jij maar wilt. Zoek een lekker plekje in of uit de wind en geniet. Beleef de natuur op een andere manier en zie wat het (vis)water nog meer te bieden heeft. 

Vissen kan een hele leuke gezinsactiviteit zijn. Vader, moeder, dochters en zoons, lekker met z’n allen naar het water. Het geeft daarbij ook veel interne rust en de buitenlucht is daarbij gezond. Leer je kinderen de waarde van natuur door het vast te houden en te koesteren. Soms wordt vissen als zielig ervaren, maar uit onderzoek blijkt dat de pijnervaring van onder andere vissen heel anders is dan bij bijvoorbeeld zoogdieren. Als voorbeeld zijn er vissen die met de bek mossels breken. De scherpe mosselranden laten daarbij vele verwondingen achter, maar is blijkbaar geen reden om naar ander en makkelijk beschikbaarder eten te zoeken. Een enkele haak heeft hierbij een veel minder groot effect. Wel is het belangrijk dat de vis voorzichtig behandeld wordt. Pak een vis beet met natte handen, til een grotere vis niet aan de haak uit het water en laat ze rustig wegzwemmen. Respect voor de natuur is uiteraard heel belangrijk en staat bij veel van de vissers dan ook bovenaan in het lijstje. 

Geniet mensen en wellicht tot aan de waterkant!

 

https://www.sportvisgigant.nl/