Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Waar opletten bij aanschaf laptop?

Ben je toe aan een nieuwe laptop, maar heb je geen flauw idee waar je op moet letten bij het kopen van een laptop? De termen die gebruikt worden kunnen erg lastig zijn, maar wees gerust want wij hebben een blog voor je geschreven die duidelijk uitlegt waar jij op moet letten bij het kiezen van een laptop.

Budget

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf een budget op te stellen. Hoeveel geld wil je precies uitgeven aan een laptop? Als je een lager budget hebt zal je uitkomen bij laptops waarbij fabrikanten bespaart hebben op de onderdelen. Zulke laptops zijn geschikt voor standaard gebruik zoals internet, Microsoft office en muziek. Heb je een groter budget? Dan zal de opties er voor het kiezen. Met meer geld kan je meer bereiken. Je laptop samenstellen met een hoog budget geeft je veel opties zoals hoge kwaliteit gamen en video editen.

Scherm

Eenmaal het budget bepaald te hebben is het tijd om te kijken naar wat voor formaat scherm je wilt. Het formaat van de schermen variëren tussen de 10,1 inch en de 17,3 inch. Het is niet zo dat een groter scherm duurder is. Een duurder scherm is meestal een scherm van hoger kwaliteit. Een 4K scherm bijvoorbeeld is al gauw over de duizenden euro’s. Als je de laptop gaat gebruik voor school activiteiten raden we ja aan om een scherm te nemen van minimaal 15 inch. Ga je voor een gamelaptop? Dan is het grootste scherm de beste optie voor jou.

De processor

De processor is een van de belangrijkste onderdelen van een laptop. De processor bepaald namelijk de snelheid van je laptop. De kloksnelheid is hier verantwoordelijk voor. Wil je dus een smooth ervaring en geen haperende laptop? Dan zal je een laptop moeten kiezen met een moderne processor die een minimale kloksnelheid heeft van 2Ghz. Met deze tips kan je een laptop op maat kiezen.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/