Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Tweedehands auto kopen tips

Wanneer je een tweedehands auto gaat kopen dan is dat een spannend moment. Het belangrijkste is dat je een auto koopt die goed is en waar zo min mogelijk schade op zit. Om geen foute aankoop te doen heb ik in dit artikel een paar tips opgesteld. Deze lijst met tweedehandse auto kopen tips is opgesteld zodat jij geen kat in de zak koopt. Neem een ervaren iemand mee die verstand van zaken heeft en wees erg kritisch.

Bij de tweedehands auto kopen is de eerste indruk erg belangrijk.

De eerste indruk van jou nieuwe auto moet goed zijn. Zie je direct iets waar jij je aan stoort, kijk dan of dit verholpen kan worden of ga op zoek naar een andere auto. Bekijk de advertentie van de aanbieder goed en kijk of de prijs overeenkomt met prijzen van dit model, bouwjaar en kilometers van andere modellen. Wanneer hier te veel verschil in zit kun je er al van uitgaan dan er iets met de auto aan de hand is. Bij een auto waarvan je denkt dit is te mooi om waar te zijn hoef je niet te gaan kijken. Vraag altijd waarom de aanbieder deze tweedehands auto verkoopt. Dit is een vraag die altijd gesteld dient te worden bij tweedehandse auto kopen. Nog een paar tweedehandse auto kopen tips zijn.

Kijk op het kentekenbewijs of de gegevens overeenkomen met de gegevens van de auto. Je kunt ook altijd de gegevens op het chassis controleren. Wanneer deze niet overeenkomen kan het zijn dat de auto is gestolen. Dit nummer wordt ook wel eens het framenummer of voertuigidentificatienummer genoemd. Wanneer dit nummer is weggeslepen of is weggehaald is deze zeer waarschijnlijk ook gestolen.

Vraag de verkopende partij ook of deze iets kan vertellen over de historie van het voertuig.

Welke onderhoudsbeurten heeft de auto gehad, en zijn bonnetjes of boekjes hiervan aanwezig. Voor je een tweedehandse auto kopen gaat is het belangrijk om al deze zaken op orde te hebben. Zo weet je of een distrubutieriem vervangen is of niet. Daarnaast is het ook mogelijk om via RDW de gegevens van het voertuig op te vragen. Deze is niet altijd volledig ingevuld maar hier valt wel het een en ander uit te halen. Via RDW kun je bijvoorbeeld het aantal voorgangers inzien. Wanneer de auto is gekocht en op naam gezet is, en wanneer de apk verloopt. Het oproepen van de gegevens op RDW is een zeer vaak gebruikte tweedehandse auto kopen tip.

Wanneer je een tweedehands auto kopen gaat dan kijk je natuurlijk eerst naar de buitenkant van het voertuig.

Hoe zit de auto in de lak en is er schade aanwezig.

Loop goed om de auto heen en controleer de lijnen van het voertuig. Kijk of er bij de motorkap geen kronkels in de lijnen zitten. Dit duidt vaak op een aanrijding. De naden horen allemaal recht te zijn. Ook zou je het aantal millimeters op de banden kunnen bekijken. Is het profiel nog goed of zijn deze aan vervanging toe. Banden zijn niet goedkoop en dus zou je hier rekening mee kunnen houden bij de aankoop. Controleer het voertuig op roest en lekkage. Zijn er nergens natte plekken en zit er geen aanslag op de slangen onder de kap? Wanneer dit allemaal gecheckt is ben je klaar voor de proefrit. Ik hoop dat bovenstaande tweedehandse auto kopen tips helpen bij de aankoop van een leuke auto.

http://bynco.com/nl/blog/tweedehands-auto-kopen