Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Welke schroeven moet je gebruiken?

Gaat u aan de slag om iets op te hangen of monteren? Dan is het lastig om uit allerlei verschillende schroeven de juiste te kiezen. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een schroef waar ik ook niet veel vanaf wist. Hierbij ligt het er natuurlijk aan waar voor de schroef gebruikt wordt.

 

Ten eerste moet er gekeken worden naar de dikte van het materiaal wat gemonteerd moet worden om te bepalen welke maat schroef je gaat gebruiken. Als voorbeeld heeft een dikke zwaardere plank ook een langere schroef nodig dan een wat dunner en lichter plankje. Hierbij hangt het ook af van het materiaal waarin geboord zal worden.

Vervolgens ga je kijken welke soort schroefkop je nodig hebt. Dit hangt ten eerste af van welke soort boor je gaat gebruiken en welke schroeven hier bij past. Het zou zonde zijn als je thuis komt met een schroeven die vervolgens niet op de boor passen. Ook zit er verschil in de afwerking van de kop. De ene heeft een strakke afwerking en andere zijn weer sterker door en minder strakkere afwerking.

Bij het monteren van zachthout kun je gebruik maken van een platte kop schroef. De schroeven hebben een platte kop en steken niet uit het oppervlak na het goed indraaien van de schroef. Ok zijn er Snelbouwschroevengebruikt kunnen worden voor onder andere gipskartonplaten te monteren. Met deze schroeven hoeft er niet voorgeboord te worden. De schroeven gaan gemakkelijk door de gipsplaat heen en zijn gegarandeerd stevig genoeg. Deze schroeven worden ook wel Gipsplaatschroeven genoemd en zullen daarom ook vooral voor gipsplaten worden gebruikt. Voor andere zwaardere materialen, kan er beter voor sterkere schroeven gekozen worden.

Verder is het belangrijk dat je over het juiste bitje bezit, om de montage te kunnen doen en ook moet er rekening gehouden worden over hert materiaal van de schroeven. Zeker voor schroeven die in de tuin gebruikt worden, dan is het verstandig om voor RVS schroeven te kiezen. Deze roestvrij stalen schroeven zijn bestemd tegen de weersomstandigheden die buiten mogelijk zijn.

https://www.bnvtools.nl