Menu

DIY: bankstel verven

februari 20, 2020 - Recreation / Autos
DIY: bankstel verven

Zit je bankstel er oud uit en ben je van plan je bankstel weg te gooien? Niet doen! Wij hebben de oplossing voor jou en die is erg simpel, namelijk: je bank verven. Geef je bank een nieuwe kans door hem te verven en zo weer nieuw te laten lijken. Het verven van de bank is gemakkelijk en goed te doen als je deze volgende stappen doorleest.

Om te beginnen is het handig om de bank uit elkaar te halen. Haal de armleuningen los en ontkoppel de rug van de bank. Als je alle onderdelen los hebt kan de bank een diepe reiniging geven. Een diepe reiniging is nodig zodat de verf beter in de bank trekt en ook zorgt het ervoor dat de verf geen vage vuile plekken achterlaat.

Is de bank volledig gedemonteerd en goed gereinigd dan is het tijd om de verf te maken. De verf word gemaakt met kleurstof en water. Om de twee substanties goed te laten mengen moet je het water laten koken tot het 60 graden is. Zodra het 60 graden is laat je de kleurstof in het water trekken en is de verf klaar. Heb je een leren bank? Dan geldt een andere procedure en kan je beter kiezen voor leerverf.

Het aanbrengen van de verf doe je niet met een kwast maar met een verfspuit. Nu heeft niet iedereen thuis een verfspuit dus kan je dit oplossen door gebruik te maken van een spons en een emmer water. Na het aanbrengen van de verf moet je de verf laten drogen voor minimaal 12 uur. Is de gewenste kleur niet bereikt? Verf de bank net zo vaak tot de gewenste kleur bereikt is. Als de bank goed gedroogd is kan je de bank weer in elkaar zetten. En voila! De bank is weer als nieuw.

https://www.deleerverfwinkel.nl/