Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Hoe versier je een kerstboom?

De decembermaand is van start gegaan en jij wilt binnenkort een kerstboom aanschaffen. In tuincentrums zijn de kerstbomen altijd perfect versiert en graag zal jij dit willen nabootsen maar je hebt geen flauw idee hoe. Het geheim van een kerstboom decoreren is niet lastig. In deze blog gaan wij je vertellen hoe jij het beste een kerstboom kan versieren.

Om te beginnen met versieren is het belangrijk om je vast te houden aan een bepaald kleurenschema. Het matchen van kleuren is belangrijk om een mooi effect te creëren. Wij raden je aan om een combinatie te maken tussen 4 a 5 kleuren. Als je bijvoorbeeld een witte kerstboom hebt kan je gekkere kleuren gebruiken dan bij een traditionele kerstboom.

Als je weet met welke kleuren je aan de slag gaat kan je naar de volgende stap: belichting. Pas de belichting aan, aan de kleuren waarmee jij de boom gaat versieren. Wees niet bang om meerdere soorten gekleurde lichtjes in de boom te hangen. Probeer lichtjes aan te schaffen die op batterij werken voor je eigen veiligheid.

Als je de versiering gekocht hebt kan je de boom gaan decoreren. Zorg ervoor dat je kerstballen dichtbij de stam hangt. Zo creëer je diepte in de boom. Begin dus aan de binnen kant en werk naar buiten. Is het creëer je een mooie versierde kerstboom. Om de boom extra volume te geven kan je takken in de boom plaatsen. Koop takken in de kleur van de kerstversiering.

Zorg er voor dat je verschillende materialen gebruikt. De traditionele kerstboom kent alleen kerstballen en verlichting maar moderne kerstbomen die jij in de tuincentrums ziet bestaan uit veel verschillend decoratiemateriaal. Gebruik glanzende kerstballen maar zorg ook voor matte kerstballen. Daarnaast is het ook trendy om kerstballen te kopen met daarin een diertje. Vergeet de boom ook niet verder te versieren met decoratie van hout of stof. Zo creëer je een moderne gezellige  boom die jij zo graag wilt.

https://www.xmasdeco.nl/