Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Plannen voor een verhuizing? Hier enkele tips!

Plannen voor een verhuizing? Hier enkele tips! De huizenmarkt gaat als een speer en misschien heb jij ook wel een felbegeerde woning op de kop kunnen tikken. In je nieuwe woning kun je opnieuw beginnen en alles inrichten naar jouw voorkeuren en wellicht naar die van je huisgenoten. Een goed begin is het halve werk en daarom is het tijd om de perfecte vloer te kiezen voor je stulpje. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het kiezen van laminaat?

  1. Het lijkt misschien wat saai want uiteindelijk zie je de ondervloer natuurlijk niet, maar het kiezen van de juiste ondervloer is heel belangrijk! Door een goede ondervloer blijft jouw laminaat goed liggen en voelt het aangenamer. Daarnaast is een ondervloer heel belangrijk voor kwalitatieve isolatie en vochtwering.
  2. Laminaat komt in allerlei soorten en maten. Welke maat past het beste bij jou en bij je inrichting? Brede laminaatplanken stralen veel rust uit en lijken op echt hout. Smallere laminaatplanken zorgen juist voor veel variatie in je woning. Zoals opruimgoeroe Marie Kondohet zou zeggen: welke laminaatplanken ontvonken vreugde bij jou?
  3. Er zijn zo veel verschillende tinten verkrijgbaar. Kijk goed naar je meubels en kies een kleur laminaat die alles mooi samenbrengt. Ga bijvoorbeeld voor een klassieke houtlook of juist voor een moderne grijstint.
  4. Ze zijn zo klein maar zo belangrijk: de plinten die voor een mooie afwerking zorgen. Het is natuurlijk essentieel om de juiste kleur plinten te kiezen bij jouw laminaatvloer. Daarnaast is het opmeten van de benodigde hoeveelheid een precies werkje. Het aanbrengen van de plinten kan moeilijk zijn in de hoeken van de kamer. Door te werken met de juiste materialen maak je het jezelf al een stuk makkelijker.
  5. Haastige spoed is zelden goed: neem altijd rustig de tijd voor het leggen van je vloer. Laminaat ziet er het allermooist uit als het netjes gelegd is. Let ook goed op bij het leggen dat je voldoende uitzetruimte voor het laminaat incalculeert. Bij temperatuurwisselingen kan je vloer krimpen of uitzetten. Om te voorkomen dat er spanning op de vloer komt te staan, is het goed om je laminaat altijd enkele centimeters van je muur te leggen.