Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Overal op de hoogte

Voertuigdiefstal is een groeiende vorm van diefstal. Steeds vaker komt het voor dat personenauto’s van particulieren worden gestolen. Wat nog sneller stijgt is het aantal gestolen bedrijfsauto’s. Met name de transportsector kampt in Nederland, maar voornamelijk in andere delen van Europa, met een groeiend aantal diefstallen en/of plunderingen van vrachtwagens en andere transportvoertuigen. Dit brengt niet alleen risico’s voor de chauffeur van het betreffende voertuig met zich mee, maar zorgt bovendien voor extreem hoge kosten voor de transportsector die het bovendien al zwaar heeft door de aanhoudende crisis en de toenemende concurrentie.

Veel transportbedrijven houden rekening met het verhoogde risico op inbraken, plunderingen en/of diefstal en proberen dit te voorkomen door de vrachtwagens beter te beveiligen. Helaas blijken extra goede sloten, een alarmsysteem en anderen methoden niet te helpen. Vooral in andere landen, met name in Oost Europa, lijkt weinig te helpen tegen de individuen en groepen die het hebben gemunt op de vrachtwagens.

Een methode die misschien wel kan helpen is een voertuigvolgsysteem. Zo’n GPS Tracker biedt namelijk de mogelijkheid om het voertuig overal te volgen. Dit biedt twee voordelen: ten eerste is de kans kleiner dat dieven de vrachtwagen stelen als ze doorhebben dat deze beschikt over een volgsysteem en ten tweede is de vrachtwagen gemakkelijk te traceren wanneer deze toch gestolen is. Hierdoor is het voertuig gemakkelijk terug te vinden en hoeft er geen nieuwe vrachtwagen aangeschaft te worden en is er ook nog de mogelijkheid om de dieven te pakken te krijgen.

De GPS Trackers van mygpstracker.nl zijn voorzien van alle gemakken: ze zijn gemakkelijk te installeren en bieden dekking in 83 landen in de Europese Unie. Op deze manier kost het een transportbedrijf weinig moeite om te installeren en is men toch overal op de hoogte van de locatie van de voertuigen.

https://mygpstracker.nl/