Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Aandacht voor de verkeersveiligheid

Helaas gebeuren er nog iedere dag tallozen ongelukken. Met name in het verkeer. Er vallen nog teveel doden of ernstige gewonden. Gemiddeld komen er elke dag 2 mensen niet meer thuis. Sommige ongelukken zijn niet te voorkomen, maar er zijn ook genoeg ongelukken die voortkomen uit onachtzaamheid of haast. Mocht je nog onverhoopt toch in zo’n situatie terecht komen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Bij een goede voorbereiding hoort een auto verbanddoos.

De overheid besteed de laatste jaren ook steeds meer aandacht aan de verkeersveiligheid. Zo worden verkeershufters en bumperklevers keihard aangepakt. Ook het begeleid autorijden voor jongeren vanaf 17 jaar is onderdeel van dit beleid. Er is aangetoond dat een gebrek een rijervaring een grote oorzaak is van veel ongelukken. Tijdens dit experiment, waar een aantal jaar gelden mee begonnen is, kunnen jongeren die 17 zijn geworden al hun rijbewijs halen. Tot hun 18e moeten ze dan wel onder begeleiding van een persoon met voldoende rijervaring autorijden, maar het zou het aantal ongevallen moeten verminderen.

Een andere maatregel die de overheid genomen heeft op dit gebied is het innemen van het rijbewijs als mensen onder invloed van alcohol rijden. Wie in de tijdsperiode van vijf jaar twee keer betrapt wordt met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur moet zijn of haar rijbewijs inleveren.

Daarnaast is er een strafpuntensysteem ingevoerd voor beginnende rijders. Als je een bepaald aantal punten heb gehaald door gevaarlijk rijgedrag kan het CBR het rijbewijs ongeldig verklaren. Eveneens moeten autorijders die gevaarlijk rijgedrag vertonen een verplichte verkeerscursus volgen. Tijdens deze cursus worden deze mensen geleerd om op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Schoens-safety vindt het ook erg belangrijk dat mensen zich veilig voelen in het verkeer. Bij hun kan je allerlei artikelen aanschaffen die de veiligheid verhogen.

https://www.schoens-safety.nl/