Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Oplossingen voor zichtbare ziektes

Ziek worden wilt niemand. Het lijden aan een ziekte is natuurlijk verschrikkelijk. Als je er mee leert leven, kan echter blijken dat niet de ziekte zelf, maar andere dingen die bij het lijden aan een ziekte horen, vervelend zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de vele ziekenhuisbezoeken, hoe vaak je een leuke activiteit moet overslaan door vermoeidheid, dat soort dingen. Maar veel mensen vinden het ook heel vervelend als hun ziekte erg zichtbaar is. Ze willen niet anders behandeld worden door hun omgeving, en vinden het daarom lastig dat iedereen kan zien dat ze de ziekte hebben. Gelukkig zijn er voor veel ziektes met zichtbare kenmerken oplossingen om de ziekte voor buitenstaanders te verbergen.

  1. Pruik

Vooral na en tijdens een kankerbehandeling is een pruik een veel gebruikte oplossing. Tijdens de chemokuur kan het haar van de patiënt namelijk uitvallen. Er zijn technieken waarbij dit niet hoeft te gebeuren, maar die zijn voor de patiënt erg vervelend. Daarbij wordt er na de chemokuur een koele, soort badmuts op het hoofd van de patiënt gezet. Deze moet een lange tijd blijven zitten en is erg koud. Het geeft je een soort brain freeze. Niet veel mensen kiezen dan ook voor deze pijnlijke optie. Maar men wil ook niet kaal rondlopen, dus is de pruik de perfecte optie.

  1. Lymfoedeem

Bij een lymfoedeem hoopt zich vocht op in de lymfeklieren, waardoor de omloop in deze lymfeklieren verstoord wordt. Hierdoor kunnen er bulten ontstaan en kan de gezondheid van de patiënt in gevaar komen. Om dit te voorkomen, wordt er door de patiënt een Compressie arm sleeve gedragen. Nou zijn deze sleeves die je van het ziekenhuis meekrijgt nooit de meest modieuze stukken stof. Gelukkig zijn er op het internet meer dan genoeg medische sleeves voor lymfoedeem te vinden die zowel mooi als functioneel zijn.

 

https://www.lymphedivas.eu/