Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Duurzamer leven door zonnepanelen

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijk om rekening te houden met duurzaam leven in Nederland. Zo wilt ons land een trendsetter zijn en zitten ze nu vol in de tweede kamer te discussiëren over het klimaatakkoord. Het is dus belangrijk om met zijn allen te gaan zoeken naar mogelijkheden om dagelijks bezigheden te gaan veranderen naar groene energie. Zo schade we het milieu minder, waardoor de ecologische voetafdruk …

 

Als we ons verdiepen in energy systems om afvalbrandstoffen te vervangen, zijn zonnepanelen en een pellet boiler een goede oplossing. Zo laat je de zonnepanelen op je eigen dak monteren om door je eigen energie op te wekken. De zon is immers onuitputtend en is een constante energiebron. De meeste mensen vinden het geen probleem om aan het idee te wennen, echter vinden ze de aankoop prijs erg duur. Hierin hebben ze gelijk en raad ik hun aan om eens te gaan kijken naar subsidies die de overheid verleent. Dan maakt het aankopen van een zonnepaneel wel interessant. Tevens, haal je in lange termijn je geld eruit en onderzoekers geven zelfs aan dat het voor winst kan leiden. Zo worden de brandstoffen wat de nuts bedrijven leveren steeds duurder waardoor het steeds financieel aantrekkelijker wordt om  duurzame energiebronnen aan te sluiten.

 

Er zijn talloze verschillende soorten zonnepanelen. Bijvoorbeeld de monokristallijne zonnepanelen. Deze panelen zijn over algemeen erg duur en zijn zwart van kleur. De zwarte kleur komt doordat de zonnepaneel vol met geordende elektroden. Deze panelen hebben een hoge opbrengst per m2 waardoor er minder materiaal van hoeft geïnstalleerd worden. Hiernaast heb je de polykristallijne zonnepanelen. Deze zijn blauw door de kristallen die erin zitten. Als er genoeg ruimte is het dak van je huis, is het een aanrader om deze panelen te kopen. Ze geven immers een goed rendement en zijn minder prijzig dan de monokristallijne.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/