Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Nederlandse export en voertuigen

We weten allemaal dat Nederland een land van de export is. Het gevolg ervan is dat Nederland alweer een overschot had op de handelsbalans in 2014. Dit is ook wel een beetje te verwachten voor Nederland. Het overschot hebben we al tientallen jaren, de kans is groot dat dat hetzelfde zal zijn in 2015. Een groot deel van de export van Nederland bestaat wel uit agrarische producten. We zijn dus erg afhankelijk van een enkele sector, de landbouw.

 

Het meeste exporteer Nederland groente en fruit, dus geen kaas of sierteelt zoals velen zouden verwachten. Nee, Nederland exporteert nog steeds het meeste groente en fruit met 16% op de eerste plaats. Sierteelt staat pas op de tweede plaatst met 11% van de export en vervolgens op de derde plaats pas zuivel en vlees producten. De afhankelijkheid van de landbouw sector is weer terug te zien in het handelsverbod dat Rusland oplegde tegen een groot deel van Europa. Dit ging veel over landbouw producten.

 

Om deze enorme oogsten in de sierteelt te kunnen realiseren zijn de juiste voertuigen voor nodig met de juiste uitrusting. Nederland is slechts een klein landje dus we moeten ontzettend productief zijn al willen kunnen concurreren tegenover landen als Brazilië of de Verenigde Staten. Het resultaat zijn gigantische agrarische voertuigen die over het land heen rijden om deze productiviteit te kunnen realiseren. Zelfs deze voertuigen worden voorzien van een achteruitrijcamera zoals we die zien op de televisie voor de normale voertuigen voor de consument.

 

Van Zwitserland zorgt ervoor dat je veilig aan het werk kan in landbouwvoertuigen als spuitmachines of zaaiers. Maar veel vaker zie ook dat camera’s als de achteruitrijcamera standaard worden geleverd bij de auto bij aanschaf of al zijn ingebouwd. Dit zie je steeds vaker bij normale auto’s maar ook bij caravans en campers die vaak ook een gevaar op de weg kunnen vormen.

http://www.vanzwitserland.nl/