Smartclub
Image default
Bedrijven

Leddesignholland.nl: hét adres voor goede ledlampen en led advies

Als we het hebben over LED verlichting bedrijfshal dan zijn er allerlei armaturen te koop. Welke ‘de beste’ is kan zelfs led-expert Led Design Holland niet 1-2-3 zeggen. Er zijn immers grote, middelgrote en kleine hallen. En afhankelijk van hoeveel mensen er werken, moet gekozen worden voor specifieke leds. Aanvullend speelt een rol hoeveel ramen er zijn oftewel hoeveel daglicht de ruimte binnenvalt.

Philips, Osram, General Electric en Verbatim zijn bekende producenten van led-lampen.

Osram is een Duitse firma. De naam is een samenstelling van Osmium en Wolfraam. Beide stoffen werden in de begin jaren – vanaf 1919 – gebruikt om gloeilampen van te maken. Lang was Osram dochteronderneming van Siemens AG, maar in 2013 werd het een zelfstandig beursgenoteerd bedrijf. Het hoofdkantoor staat in München. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen bij Osram.

General Electric is een grote speler op de industriële LED verlichting -markt. De Noord-Amerikaanse multinational werd in 1879 in Philadelphia opgericht onder de naam Thomson-Houston Electric Company door de onderwijzers  Elihu Thomson en Edwin Houston. Een aantal jaar ervoor had Thomas Edison in New Jersey een laboratorium geopend waar hij de elektrische lamp zou uitvinden. Zijn bedrijf Edison General Electric Company en Thomson-Houston Electric Company fuseerden in 1892 tot The General Electric Company. Naast ledlampen produceert GE onder meer vliegtuigonderdelen en medische apparatuur.

Verbatim is ook van Amerikaanse oorsprong. Het bedrijf werd in 1969 opgericht in North Carolina. Verbatim biedt haar producten wereldwijd aan. Sinds 2009 is de Japanse markt erg belangrijk; daar worden veel USB-sticks, SD-kaartjes en externe harde schijven  verkocht. In 2010 begon Verbatim ledlampen te maken. In het assortiment zitten onder meer G13, GU10, GU5.3, GU4 en G53 lichtbronnen.

En dan Philips, onze nationale trots. Dit elektronicaconcern maakte vorig jaar € 1,2 miljard winst. De Koninklijke firma legt zich steeds meer toe op de gezondheidszorg met innovatieve apparaten en medische toepassingen. Televisietoestellen, scheerapparaten, lampen, keukenapparatuur, stofzuigers en elektrische tandenborstels met Philips erop verkopen ook nog steeds erg goed.