Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Kopen van snapbacks

De snapback is vandaag de dag een mode accessoire geworden dat niet meer weg te zien is uit het straatbeeld van vandaag de dag. Niet iedereen is bekend met de term met snapback, maar de kenners weten natuurlijk wel waar het over gaat. Je gaat allang niet meer petten kopen, nee die petten hebben allemaal een aparte benaming en ‘horen’ ook daarbij genoemd te worden. De snapback is eigenlijk gewoon de benaming van een pet die zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten van Amerika. De rechte klep en de instelbare sluiting zijn de belangrijkste kenmerken van een snapback. Ze zijn ook anders dan een baseball cap, deze hebben een gebogen kap en zijn ook niet instelbaar aan de achterkant zoals snapbacks dat wel zijn. Wanneer je graag snapback bestellen wil, is het goed om te weten dat je echt heel veel opties hebt om uit te kiezen. Snapbacks zijn ook bij uitstek zeer geschikt om te bedrukken met allerlei soorten logo’s, prints en teksten.

Snapback is letterlijk vertaald uit het Engels een benaming die duidt op de achterkant van de pet. Een snap is een drukknop en een snapback heeft altijd een drukknoop op de achterkant waarmee de grootte van de pet kan worden versteld.

De snapback is mede doordat dus goed in grootte kan worden aangepast, zeer geschikt voor allerlei mensen. De snapback was vooral in de jaren 80 en 90 erg populair onder artiesten, vooral artiesten uit het hiphop genre droegen vaak snapbacks. Recenter hebben snapbacks weer een comeback gemaakt en worden ze wederom veel gedragen door mensen uit de muziekindustrie.

De snapback komt oorspronkelijk uit de sportwereld. Sportlegende Babe Ruth droeg altijd een snapback in het stadion en maakte daarmee de snapback erg populair onder sportfans die snapbacks begonnen te dragen als eerbetoon aan hun sportidool.

http://www.snapbacks.nl/