Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Weer lekker in je vel

Ons grootste orgaan krijgt op een dag heel wat te verduren, maar wordt vaak wel een beetje overgeslagen. We hebben het over onze huid. Invloeden van buitenaf, zoals het weer maar ook vervuiling van de lucht vragen soms wel erg veel van het zelf herstellend vermogen van onze huid. Dat vermogen wordt ook nog eens minder naarmate we ouder worden. Al vanaf het 30e levensjaar wordt dit vermogen minder en dit zal vanaf die leeftijd blijven afnemen. De huid wordt dan minder elastisch en is minder goed in staat om schade te herstellen die elke dag weer ontstaat. Lachrimpels die eerder nog weer verdwenen wanneer het gezicht ontspande, blijven nu staan. Die rimpels zijn natuurlijk iets dat hoort bij het ouder worden, maar misschien is het toch wel goed om te weten dat er toch iets aan te doen valt.

Het verjongen van de huid is op een aantal manieren mogelijk. Een goede verzorging van de huid is natuurlijk altijd heel belangrijk. Goed schoonmaken en insmeren helpt al heel veel maar kan niet alle rimpels voor je verhelpen na een bepaalde leeftijd. Daarom is het vast goed om te weten dat er een veilige en laagdrempelige manier is om iets aan dit probleem te doen. Een veel gebruikt middel in de strijd tegen een ouder wordende huid is het gebruik van fillers. Een filler klinkt misschien eng, maar is bijvoorbeeld nog eenvoudiger en minder ingrijpender dan botox. Een filler heeft dan ook heel andere eigenschappen dan botox. 

Waar botox de onderliggende spieren van de huid (tijdelijk) stillegt, zo werkt een filler eigenlijk alleen maar zoals de naam al doet vermoeden als een opvulmiddel. Daarom is het bijvoorbeeld ook zo geschikt om een filler te gebruiken voor het opvullen van de lippen. De effecten van fillers zijn niet permanent en er moet herhaald worden voor optimaal resultaat.

http://www.clinic63.nl/