Smartclub
Image default
Onderwijs

Jezelf voorbereiden op een open dag

Jaarlijks zijn er veel jongeren en scholieren die op het punt staan om een studiekeuze te gaan maken. Voor deze jongeren en scholieren zijn er veel stappen die genomen kunnen worden om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op het maken van een goede studiekeuze. De jongeren en scholieren kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om contact op te nemen met een studiekeuze adviesbureau. Via daar kunnen de scholieren en jongeren die op het punt staan een studiekeuze te maken heel veel waardevolle tips en adviezen krijgen die het maken van de studiekeuze een stuk gemakkelijker zullen gaan maken. 

Een open dag bezoeken 

Als je dan als leerling in contact bent met een studiekeuze adviesbureau dan is er een tip die je ongetwijfeld te horen zult gaan krijgen. Dit is namelijk de tip die luidt dat je een open dag van een hogeschool of universiteit waar jij misschien wilt gaan studeren moet gaan bezoeken. Het bezoeken van een open dag kan je heel erg veel nieuwe inzichten geven en je verder helpen in het maken van je studiekeuze. Om het bezoek van je open dag zo succesvol mogelijk te laten verlopen is het handig om je van te voren goed voor te bereiden op de open dag. 

Voorbereiden op de open dag  

Het bezoeken van een open dag van een universiteit of hogeschool waarin je geïnteresseerd bent kan als een hele goede hulp bij studiekeuze dienen. Om je bezoek aan de open dag zo nuttig mogelijk te maken is het handig je goed voor te bereiden. Voor veel open dagen geldt dat je het programma van de open dag van te voren al via het internet kunt inzien. Het is heel handig om hier van te voren al een kijkje te nemen. Zo weet je op de dag zelf beter waar je wat kunt vinden en waar je wat zult kunnen zien. 

Informatie verkrijgen 

Het bezoeken van een open dag is het perfecte moment om antwoord te krijgen op alle vragen die je misschien nog hebt over een bepaalde universiteit of hogeschool. Verder zijn er vaak op een open dag ook studenten van allerlei verschillende studies aanwezig. Als je dus nog vragen hebt over een bepaalde studie is het dan het perfecte moment om je vragen aan deze studenten te stellen. De studenten kunnen namelijk antwoord geven op jouw vragen en jou over hun persoonlijke ervaringen bij de studie vertellen. Als studiekiezer is dit hele waardevolle informatie om te krijgen