Smartclub
Image default
Onderwijs

Hoe blijf je gezond tijdens het thuiswerken?

Hoe blijf je gezond tijdens het thuiswerken?

Thuiswerken is voor veel mensen een norm geworden sinds het begin van de wereldwijde pandemie van 2019. Zelfs toen de pandemieprotocollen van elk land losraakten, werd thuiswerken door tal van bedrijven geaccepteerd. Dat komt omdat thuiswerken veel voordelen biedt voor bedrijven, zoals het gebruik van minder middelen en kantoorruimte. Maar een van de problemen met thuiswerken ligt bij het gezondheidsprobleem van de werknemer. Probeer wat onderzoek te doen naar wat is een normale hartslag en dergelijke. Je zult leren dat zitten de tijd is waarop je hart het langzaamst klopt. Dit is niet geweldig als je de hele dag zo blijft omdat je aan het werk bent. Als je je hart niet genoeg beweging geeft, stel je je bloot aan veel gezondheidsrisico’s. Omdat thuiswerken negatieve gewoonten aanmoedigt, kun je je niet-actieve levensstijl zelfs combineren met ongezonde gewoonten. Voorbeelden hiervan zijn ongezonde voeding, slechte hygiëne en te veel schermtijd.

Tijdsbeheer

Thuiswerken elimineert een heleboel dingen die je normaal gesproken tegenkomt als je naar je werk gaat. Reizen is een van deze dingen. Dit leidt vaak tot een meer luie houding, omdat je geest al na het werk weet dat je niet meer hoeft te bewegen. Je zoekt bijvoorbeeld alleen maar dingen op internet, zoals wat is halfpension, of bekijkt video’s na het werk. Dit is een zeer negatieve zaak omdat luiheid je kan verteren als je er geen aandacht aan schenkt. Te ontspannen zijn zal je aanmoedigen om gewoon voor de computer te gaan zitten en in wezen je totale schermtijd te verhogen tot de maximale hoeveelheid tijd van je dag. Wanneer je vanuit huis werkt, moet je nog steeds een strikt tijdbeheer hanteren dat voorkomt dat je op één plek blijft. Als je over het juiste tijdmanagement beschikt, kun je niet alleen productief blijven op je werk, maar ook in je leven in het algemeen.

Het handhaven van een goede hygiëne

Het beste van thuiswerken is dat je niet hoeft te douchen, aan te kleden en te reizen om naar je werk te gaan. Je kunt gewoon wakker worden, op je computer zitten en je dag beginnen. Dit is een zeer negatieve gewoonte om te ontwikkelen. Een bad nemen en je tanden poetsen voor het werk is nog steeds een noodzaak. Vooral als je jezelf verwent met dingen zoals het roken van sigaretten of het gebruik van snus. Wat is snus dan bijvoorbeeld en wat doet het met je tandvlees? Het kan verschillende tandvleesproblemen veroorzaken als het niet gepaard gaat met een goede mondhygiëne. Pas altijd de juiste hygiëne toe, ook al voelt het zo verleidelijk om dat niet te doen, omdat thuiswerken het leven te probleemloos maakt.

Goed dieet

Thuiswerken geeft je toegang tot alle voorzieningen van je huis. Dit geldt ook voor je koelkast. Omdat je gemakkelijk toegang hebt tot je koelkast, kan het vrij gemakkelijk zijn om de gewoonte te ontwikkelen om zo nu en dan constant voedsel te krijgen. Dit zal er vervolgens toe leiden dat je meer aankomt, maar niet genoeg calorieën verbrandt omdat je de hele dag zit te werken. Een slecht voedingspatroon zal vroeg of laat zeker zijn tol eisen van je gezondheid.