Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Eerste hulp bij oude apparaten

Eerste hulp bij oude apparaten

Wanneer je een apparaat al voor langere tijd in gebruik hebt kan het zijn dat je het graag wilt vervangen voor een nieuwere variant. Hier is niks mis mee, mits je wel goed bedenkt wat je met het oude apparaat gaat doen. Om het zomaar bij het vuil te doen terwijl iemand anders er nog plezier van hebben is niet alleen zonde van het apparaat. Het is ook slecht voor de impact op het milieu. Omdat we ons kunnen voorstellen dat het lastig kan zijn om te bepalen wat je met dit oude apparaat moet doen hebben we er een artikel over geschreven. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder. 

Een tweede leven

Voor veel apparaten is er nog prima een tweede leven mogelijk. Vooral wanneer het apparaat gewoon nog in goede staat is zou het zonde zijn om een apparaat weg te doen die nog goed werkt. Het spaart niet alleen afval, maar ook grondstoffen en energie voor de productie van een nieuwe. Denk bijvoorbeeld aan keukenapparatuur, telefoons of elektrisch gereedschap. Op dit moment heeft iemand er misschien nog wat aan. Zelf als er een kleine reparatie aan gedaan moet worden kan het waardevol zijn om het apparaat nog een tweede leven te gunnen. Je kunt onderdelen voor de reparatie eenvoudig bestellen op fixpart.nl of hem naar een reparateur brengen. 

Jouw apparaat inleveren bij de kringloop

Als je zelf niet meer de moeite wilt doen om het oude apparaat te verkopen kun je hem ook altijd wegbrengen naar een tweedehands winkel. Er zijn door heel Nederland genoeg kringloopwinkels die met veel plezier jouw spullen aannemen om te verkopen. Niet alleen is dit beter voor het milieu, je maakt er anderen ook nog eens heel erg blij mee. Veel van deze kringloopwinkels hebben zelfs een ophaalservice! Zo hoef je niet eens je spullen zelf weg te brengen naar de winkel in kwestie. 

 

https://fixpart.nl/