Smartclub
Image default
Onderwijs

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel studies waaruit je kunt kiezen. Of je nou houdt van een kantoorbaan van 9 tot 5 of liever de vrijheid krijgt om je eigen uren in te delen, voor ieder is wel wat wils. De studiekeuze maken wordt door veel jongeren lastig gevonden. Hulp bij studiekeuze wordt steeds vaker aangeboden. Steeds meer mensen kiezen voor een studiekeuze adviesbureau om de keuze van de juiste studie makkelijker te maken. 

Denk aan meerdere factoren die mee spelen 

Bij het kiezen van de juiste studie zijn er verschillende aspecten waar je aan moet denken. Niet alleen de verschillende interesses voor een studie zijn belangrijk, maar ook geld, de tijd die je in een studie wilt steken en de locatie zijn belangrijk. Hecht jij bijvoorbeeld veel waarde aan je studentenleven en wilt hier optimaal van genieten? Dan kies je er waarschijnlijk voor om op kamers te gaan. De keuze om dan verder weg van huis te studeren is dan makkelijker gemaakt dan voor iemand die liever thuis blijft om kosten te besparen.  

Ga in gesprek met een specialist  

Een studiekeuze adviesbureau zoals September Advies kan jou helpen met de juiste keuzes maken. Hierbij ga je samen met een specialist aan de slag. Door middel van een aantal gesprekken ontdek je waar jouw interesses liggen en welke aspecten je heel belangrijk vindt binnen een studie. Zo weet je zeker dat je een goede studie kiest die bij jou aansluit. Halverwege stoppen met de studie zit er voor jou niet meer bij. Bij September Advies kan je voor elke fase in je studentenleven terecht. Of je nou net klaar bent met de middelbare school of net klaar bent met een studie en graag door wilt studeren aan een andere studie.  

Ontdek jouw interesses tijdens de reis van je dromen 

Wat ook steeds populairder wordt onder de jongeren is een tussenjaar. In dit tussenjaar kan je onder andere hulp bij studiekeuze krijgen bij organisaties waarmee je gaat reizen. Tijdens zo’n reis wordt je ondersteund in het maken van een goede studiekeuze en tegelijkertijd kun je genieten van de reis die je aan het maken bent. Dubbel zoveel leuks.