Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Inzet van botox tegen migraine

Botox is een middel dat tegenwoordig bij het grote publiek goed bekend is. De meesten zullen botox kennen als toepassing om rimpels mee te behandelen, maar ook botox tegen migraine is een steeds vaker toegepaste manier van behandelen met botox. Het is bovendien een steeds populairder wordende toepassing van botox aan het worden, omdat het zo effectief en laagdrempelig is.

De effectiviteit van botox als middel tegen migraine en aanvallen van migraine, zit in de werking van het middel. Botox werkt als een plaatselijke spierverlammer, wanneer het in de huid wordt ingespoten. Door de huid te behandelen met botox worden rimpels plaatselijk minder, omdat de onderliggende spieren minder actief worden gemaakt. Veel rimpels, bijvoorbeeld de beruchte kraaienpootjes, zijn namelijk het resultaat van overactieve spieren (bijvoorbeeld door fronsen of turen) en een minder elastisch geworden huid. Door deze overactieve spieren minder actief te maken, vallen rimpels minder op en kunnen ook tijdelijk rimpels worden voorkomen.

De behandeling van migraine werkt eigenlijk op eenzelfde manier. Migraine wordt dan ook veroorzaakt door een overactiviteit van de spieren bij het hoofd. Door deze minder actief te maken, kan een deel van de migraine aanvallen al worden ingeperkt en zullen eventuele aanvallen die daar doorheen komen, ook nog eens minder actief zijn. De botox wordt zeer lokaal ingespoten, waardoor de botox bij deze toepassing dan ook niet voor een verandering in het gelaat zal zorgen (tenzij je daar natuurlijk zelf om vraagt..).

De botox prijs is vaak ook goed te doen. De behandeling met botox is er wel een die moet worden herhaald om echt te blijven werken. Gelukkig hoeft dit maar een aantal keren per jaar en kan er ook probleemloos worden gestopt met de behandelingen. Je zult dan geen voordelen meer ervaren maar ook geen nadelen omdat je gestopt bent met de botox. 

http://www.faceland.nl