Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Zelf je auto verkopen? Lees dan dit

Zelf je auto verkopen? In dat geval is het handig om eens de website TipsAutoverkopen.nl te bezoeken. Daar staan namelijk zeer veel tips die je helpen bij het verkopen van je auto. Hierdoor kun je niet alleen sneller je auto verkopen maar krijg je er ook een hogere prijs voor terug. Genoeg reden om eens een kijkje te nemen op https://www.tipsautoverkopen.nl/

Een auto verkopen doe je niet elke dag

Veel mensen verkopen niet elke dag een auto en daarom is het handig om te weten wat erbij komt kijken. Ga je zelf de auto verkopen dan kunnen de kopers zowel handelaren als particulieren zijn. Het verschil is dat de handelaar je er het minste voor terug geeft maar ook het minst moeilijk doet over je auto. Een deukje of kras is vaak geen enkel probleem. Dit is allemaal in de prijs ingecalculeerd. Verkoop je de auto aan een particulier dan gaat het iets anders. De particulier koopt de auto voor zichzelf en is kritischer. Dat betekent dat krasjes en dergelijke direct worden opgemerkt. Ook de staat van de banden, het recentelijk onderhoud en het rij- en remgedrag worden flink onder de loep genomen. Een particulier zit er immers niet op te wachten dat hij binnen korte tijd voor kosten komt te staan en dat is logisch. Tevens zal de particulier op zoek gaan naar minpunten en daarop proberen af te dingen. Helaas zijn er nog veel mensen die hun afspraken niet nakomen wat betekent dat ze niet op komen dagen op de gemaakte afspraak en dat is heel vervelend. Sla je wel een goede potentiële koper aan de haak dan kun je in veel gevallen meer geld voor je auto terugkrijgen.

Sneller de auto verkopen

Een auto met een nieuwe APK keuring verkoopt veel makkelijker. Geef je er een vol jaar APK bij dan hebben meer vertrouwen in de auto en weten ze bovendien dat ze 1 jaar lang vrij zijn van een nieuwe keuring wat vaak toch wel kosten met zich meebrengt. Wellicht wist je het volgende nog niet. Een auto kun je niet alleen op de keuringsdatum laten keuren maar op elk gewenst moment. Een auto met nog 6 maanden APK kun je dus gewoon voorzien van een nieuwe APK.

2 maanden extra APK bovenop de 12 maanden

Wil je 2 extra maanden APK krijgen bovenop de 12 maanden, dus 14 maanden APK? Laat je auto dan 2 maanden voor het aflopen van de keuring opnieuw keuren en zet hem daarna direct te koop. Dit is voor kopers een extra trigger om jouw auto te kopen en daar zelfs iets meer voor uit te geven.