Smartclub
Image default
Aanbiedingen

Essentieel voor jouw restaurant

Een wijnkast is essentieel voor in jouw restaurant, simpelweg omdat het een prettige manier is om alle wijn bij elkaar te hebben, maar ook omdat je zeker weet dat de wijn dan op temperatuur bewaard blijft. Stel je voor dat je wijn aanbiedt die te warm of koud is, dat wil toch niemand?

Belang van de juiste temperatuur

Een heerlijk glaasje witte wijn past perfect bij een stukje vis, terwijl een glaasje rood goed past bij vlees. Om de smaken van de wijn helemaal tot hun recht te laten komen is het belangrijk dat deze wijnen op de juiste temperatuur gedronken worden en zo eenvoudig is dat nog niet. 

Rode wijn kan toch buiten de koeling bewaard blijven?

Rode wijn wordt op kamertemperatuur bewaard dus in die zin klopt het. Maar hoe zeker ben jij er van dat de kamertemperatuur constant blijft? Op een hete zomerdag is het moeilijk de hitte buiten jouw restaurant te houden, helemaal als het vol met mensen zit. Maar ook in de winter met de verwarming aan wordt het nog al eens te warm voor de fles rode wijn. 

Daarnaast zit er een groot verschil tussen wat mensen onder kamertemperatuur verstaan. Waar we vroeger genoegen namen met een graad of 18 in huis (perfect voor rode wijn) is het tegenwoordig meer standaard dat het boven de 20 is, wat eigenlijk te warm is voor rode wijn. 

Witte wijn kan prima in de koelkast, toch?

Als jij een koelkast hebt die niet vaak geopend wordt dan heb je gelijk. Maar in de praktijk blijkt dat een koelkast heel erg vaak wordt geopend waardoor er grote temperatuur schommelingen ontstaan en dat is niet goed voor wijn. Daarnaast is de temperatuur van een koelkast vaak zo’n 7 graden, wat te koud is voor witte wijn. 

Een wijnkast biedt de oplossing

Met een wijnkast kun je zelf de temperatuur bepalen voor wijn en bewaar je alle flessen bij elkaar. Het staat ook nog mooi waardoor je gasten mee kan nemen en zij zelf een fles uit kunnen kiezen. Met een groot model wijnklimaatkast voor 154 flessen wijn, biedt je gasten een groot assortiment wijn aan waar vast en zeker hun favoriet wel tussen zit en de wijn blijft in optimale conditie. Gegarandeerd dat mensen enthousiast zijn over jouw wijn aanbod!https://www.wijnklimaatkast.nl

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van een pijlwagen?

Aanhanger huren in Wageningen?

Beveiligingscamera voor buiten: waar let je op?