Smartclub
Image default
Auto's en Motoren

Tips bij het gebruik van Sonax Profiline voor je auto

Sonax Profiline is een auto verzorgingsproduct dat je voertuig de beste bescherming geeft. Het is al geruime tijd op de markt en het is nog steeds een van de beste producten ooit gemaakt. Door dit product te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je auto er op zijn best uitziet.

Gebruik schone microvezeldoeken en zachte borstels

De eerste stap is om voor elke sectie een schone microvezeldoek te gebruiken. Als je geen verse microvezeldoek gebruikt, houd deze dan om je hand gevouwen zodat het oppervlak van de doek beschermd is tegen stof en vuil. Gebruik een zachte borstel voor het laatste polijsten en een andere voor het opruimen van eventuele resten op het oppervlak van je auto. Nadat je klaar bent met alle oppervlakken, moet je ze nog een keer schoonmaken met je laatste microvezeldoek voordat je doorgaat naar de volgende stap, namelijk het afdrogen van je pas schoongemaakte auto.

Was je auto voordat je aan het detailwerk begint

Voordat je aan het detailwerk begint, is het belangrijk om je auto te wassen. Dit helpt bij het verwijderen van vuil, stof en andere verontreinigingen die het reinigingsproces kunnen verstoren. Het zal ook helpen voorkomen dat er per ongeluk krassen optreden tijdens het proces.

Werk sectie voor sectie om overlappende producten te voorkomen

Je kunt overlappingen of het gebruik van dezelfde handdoek voor meer dan één sectie voorkomen door in kleine secties te werken. Dit zorgt ook voor een betere controle over waar je het product aanbrengt, wat zorgt voor minder verspilling en betere resultaten. Gebruik een microvezel doek om overtollig product af te vegen voordat je naar een ander deel van de carrosserie van je voertuig gaat. Gebruik een schone microvezeldoek voor elk onderdeel van je auto waar je aan werkt.

Test eerst op een onopvallende plek

Voordat je Sonax Profiline op je auto gebruikt, moet je het eerst op een onopvallende plek testen. De beste manier om dit te doen is met een microvezeldoek. Breng een kleine hoeveelheid product aan op het gebied en laat het 10 minuten intrekken. Als je na 10 minuten tevreden bent met het resultaat, kun je Sonax Profiline zonder zorgen op je auto gebruiken. Je moet begrijpen dat niet alle auto’s hetzelfde zijn en mogelijk verschillende hoeveelheden tijd of chemicaliën nodig hebben om bevredigende resultaten te bereiken.

Houd rekening met UV-stralen tijdens het polijsten

Bij het polijsten is het belangrijk om rekening te houden met UV-stralen. Deze kunnen de lak beschadigen en na verloop van tijd verslechteren. Om dit te voorkomen, gebruik je een UV-beschermer voordat je je auto gaat polijsten. Als je veel tijd over hebt en het meeste uit je polijst toepassing wilt halen, breng de beschermer dan ’s morgens of’ s avonds aan in de schaduw of na het wassen van de auto als er geen harde zonnestralen zijn.