Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Eens wat anders dan normaal

De meeste huizen in Nederland beschikken over een pannen dak. Dit was vroeger echter wel anders. Riet was namelijk een van de goedkoopste dakbedekkingen die vroeger bestond. Alleen huishoudens met veel geld konden een pannenkap veroorloven. Echter het tij is gekeerd, en riet is nu juist een van de duurdere dakbedekkingen die veel op de daken worden gelegd. Met een rieten dak kan je je onderscheiden van de rest van de huizen. Het geeft een luxe gevoel en een prachtige uitstraling. Mocht je over willen gaan van een pannen dak naar een rieten kap, dat kan heel gemakkelijk. Soms moet er het een en ander omgebouwd worden aan de constructie maar meestal is dit niet het geval. En als je nou denkt dat een rietenkap alleen mooi staat bij landhuizen, boerderijen en villa’s dan heb je dat mis. Bij een nieuwbouwwoning of een minimalistische woning kan een rietenkap ook prachtig zijn. Het word juist spectaculairder als je vervolgens ook in de tuin gebruik maakt van riet of kleine verwijzingen in kleur of materiaal hebt waardoor huis en tuin 1 worden.

Wanneer je er de luxe voor hebt en de mogelijkheid, neem dan een rieten kap. Een rieten kap heeft vele voordelen, zo isoleert het perfect, is het tegenwoordig gemakkelijk om het brandwerend te leggen en het geeft een vorstelijke uitstraling aan uw woning. Over het algemeen gaat een rieten dak lang mee dit ligt echter wel aan het geit hoe schuin de helling wordt waarin het riet word gelegd. Professionele rietdekkers zullen altijd een tussenmaat kiezen om het zo er het mooiste uit te laten zien en toch nog lang van een rieten dak kan gaan genieten.

Bij een rieten dak is het wel van belang dat er eens in de zo veel tijd een bedrijf of een rietdekker langs komt voor onderhoud. Hierbij gaat het dan voornamelijk om het feit dat wanneer er mos en ander groen spul op de kap komt, dit er voor kan zorgen dat het riet gaat rotten en dat het gaat schimmelen en broeien tussen het riet. Hoe schuiner de kap hoe langer het mee gaat, hoe meer water weg vloeit en het riet het langer vol houd.

http://www.rietwerk.nl