Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Chassisnummer opzoeken voor buitenlandse kentekens

Een chassisnummer opzoeken kan belangrijk zijn wanneer je een auto wilt importeren. Elke auto heeft een identieke VIN, Vervoer Identificatie Nummer, ook wel chassisnummer genoemd. Deze staat ingeslagen of gegraveerd in het frame van het voertuig. Dit nummer is uiteindelijk nodig voor de tenaamstelling van de auto, maar het kan ook handig zijn om te controleren of de auto die je op het oog hebt, ook wel een betrouwbare auto is. Door het chassisnummer opzoeken kun je een miskoop voorkomen. 

Import van auto’s

Wanneer je een auto gaat importeren, is het vaak lastig te beoordelen of het een betrouwbare auto is. Dit is zeker het geval wanneer je niet in de gelegenheid bent om helemaal af te reizen naar de plek, waar de auto te koop wordt aangeboden. Een chassisnummer check kan je betrouwbare informatie over de auto verschaffen. Je kunt aan de hand van chassisnummer zien of de auto een schadeverleden heeft, hoeveel kilometers ermee gereden is en wat de eigenarenhistorie is.

Hoe chassisnummer opzoeken

Het chassisnummer kun je opzoeken, door het kentekenregister te raadplegen. Aan de hand van het kenteken van de importauto, kun je ook achter het chassisnummer komen. Kentekenplaten kunnen vervangen worden, maar een chassisnummer nooit. Deze staat immers in het frame van de auto. Je kunt dan gelijk zien of er niet gefraudeerd is met de auto. Als de kentekenplaten niet overeenkomen met het opgegeven chassisnummer, zullen er al snel alarmbellen gaan rinkelen. Het chassisnummer opzoeken is dus verstandig bij een auto koop.

Bron: Kentekencheck.nu