Smartclub
Image default
Zakelijk

De voordelen van folie raam

Folie op je ramen kan veel voordelen hebben. Ten eerste zorgt het ervoor dat je een stuk meer privacy in je woning of pand hebt. Mensen kunnen niet meer zomaar bij je naar binnen kijken, waardoor je je waarschijnlijk een stuk meer op je gemak voelt. Dit kun je natuurlijk ook bewerkstelligen door middel van gordijnen of luxaflex, maar door middel van folie raam verlies je geen lichtinval. Dit zou wel zo zijn bij gordijnen of luxaflex.

 

Betere isolatie

Een tweede voordeel van folie raam is dat het zorgt voor een betere isolatie van de ruimte. Op de markt zijn er diverse soorten folie te vinden, die allemaal een eigen werking hebben. Zonwerende folie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de warmte in de zomer en de kou in de winter wordt tegengehouden. Door het laten plaatsen van dit soort folie bespaar je een hoop op de energierekening. Je hoeft namelijk minder snel de airco of de verwarming aan te zetten. Daarnaast bestaat er ook UV-werende folie, die tot 99,9% van de UV-straling tegenhoudt. Hiermee kun je verkleuring van spullen tegenhouden.

 

Als het gaat om het beschermen van jouw spullen, zijn er diverse soorten folie die je hierin kunnen ondersteunen. Ten eerste zorgt privacy folie ervoor dat mensen niet meer zomaar jouw pand in kunnen kijken en dus jouw spullen te zien. Daarnaast bestaat er ook nog veiligheidsfolie, dat een sterke lijmlaag bevat. Hierdoor kan er een stuk minder snel worden ingebroken via het glas.