Smartclub
Image default
Auto's en Motoren

SEAT Ateca vervangen door elektrische scooter? Overweeg dit

Onze mobiliteit is ontzettend belangrijk en we zijn er dan ook vaak op gefocust om op de meest efficiënte en snelste manieren ons van A naar B te verplaatsen. In Nederland zijn we redelijk verwend in vergelijking met sommige andere landen wanneer het gaat om de keuze tussen verschillende vervoersmiddelen. Het wegennet verkeert in Nederland in een zeer goede staat en je kan vrijwel het hele land door via de snelwegen en de provinciale wegen. 

Daarnaast zijn er ook voldoende alternatieven op het gebied van het openbaar vervoer en zijn er veel treinen en bussen. Uiteraard is Nederland ook een fietsland bij uitstek en kun je ook altijd de tweewieler pakken. Elk vervoersmiddel heeft zo haar eigen voor en nadelen. Een van de meest interessante en efficiëntste vervoersmiddelen voor in en om de stad is, is de elektrische scooter, zoals die verkrijgbaar bij Fast Furious Scooters

De elektrische scooter is een stuk praktischer dan de fiets of auto in de stad

De elektrische scooter heeft tal van voordelen ten opzichte van onder andere de fiets en de auto. Als vanzelfsprekend ben je met de fiets aanzienlijk langer onderweg dan met de scooter en is er ook een fysieke inspanning nodig om ergens te komen. Op zich is dit natuurlijk erg goed en gezond, maar wanneer je een belangrijke afspraak hebt voor bijvoorbeeld je werk dan wil je hier niet bezweet en met verwaaid haar verschijnen. 

De auto is een erg comfortabel vervoersmiddel, maar in de stad steeds vaker niet heel erg praktisch. Met de elektrische scooter kun je zeer snel naar je bestemming reizen en hoef je geen inspanning te leveren. Ten opzichte van de auto heb je ook geen issues met het vinden van een parkeerplaats en een fileprobleem is uit den boze, omdat je op de scooter overal langs kan manoeuvreren. Ditzelfde kan gezegd worden voor de elektrische driewieler, tevens verkrijg bij fastfuriousscooters.nl in Nederland. 

De voordelen van elektrisch rijden ten opzichte van de benzine scooter

De scooter bestaat al meer dan 50 jaar en is ontzettend populair als hobby en als praktisch vervoersmiddel. De elektrische variant wordt de laatste jaren steeds populairder en er worden dan ook steeds meer verschillende soorten gemaakt. 

De elektrische scooter is vaak in aanschafwaarde iets hoger geprijsd dan de benzine variant, maar dit verschil betaalt zich altijd op termijn dubbel en dwars terug, omdat je geen geld kwijt bent aan brandstof en omdat de oplaadkosten nog geen schrijntje zijn van de benzinekosten. Ook de onderdelen van een elektrische scooter zijn aanzienlijk minder slijtage gevoelig en de onderhoudskosten liggen dan ook een stuk lager.