Smartclub
Image default
Recreation / Autos

De nieuwste roddel

Roddelen heeft een hele negatieve naam. Het is namelijk iets wat niet beschaafd is om te doen. Je zou onwaarheden verspreiden over mensen waardoor ze oneerlijk beoordeeld worden. Oftewel; het verspreiden van de nieuwste gossip is echt not done.

Maar er zijn ook hele positief effecten aan roddelen. Natuurlijk niet voor degene waarover geroddeld wordt, maar wel over de mensen die roddelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het vertellen van een roddel aan iemand anders voor een diepere band tussen die twee zorgt. De een vraagt namelijk om het vertrouwen voor het vertellen van iets geheims. De een vertrouwt de ander dus genoeg om een geheim toe te vertrouwen. De ander begrijpt dit en ziet het als een compliment dat hij vertrouwen wordt. Zo komen deze twee dichterbij elkaar.

Wel zorgt het voor een wig tussen degene die heeft geroddeld en degene waarover de roddel gaat. Het roddelen over een vriendin is dus niet optimaal, omdat dan de vriendschap voorbij kan zijn. Daarom roddelen veel mensen meer over showbizz dan over mensen in hun omgeving. Want niemand wil een geliefde vriend verliezen over zoiets als een roddel. Met een roddel over showbizz kan dit niet gebeuren. Je bent namelijk niet bevriend met degene waarover je dan roddelt. Sterker nog, je kent diegene helemaal niet. Vandaar dat het een stuk makkelijker is om daarover te roddelen. Men leest deze roddels in magazines, zoals de Story of de Sorry. Vooral in Engeland spelen deze bladen een belangrijke rol in de samenleving. De positieve effecten zijn echter wel een stuk minder groot bij deze manier van roddelen; het roddelen over iemand die je niet kent schept minder vertrouwen in elkaar. Echter is het wel een manier om erachter te komen of je dezelfde normen en waarden hebt als degene waarmee je roddelt.

https://www.showbizz24.be/