Smartclub
Image default
Recreation / Autos

De extra vraag naar vitamine vanuit het lichaam

Sommige houden er maar weinig rekening mee. Dat is ook niet erg, in vele gevallen is er ook geen vraag naar extra vitaminen vanuit het lichaam. In zulke gevallen ontvang je vaak genoeg vitaminen uit je voeding, zoals lunch of avondeten. De meeste vitaminen komen, in kleine hoeveelheden, uit het eten. Zolang er goed gevarieerd wordt gegeten is er niet zomaar een tekort aan vitaminen. Vitaminen D komt niet uit het eten, maar juist van de zon. Maar waar het ook vandaan komt, het kan allemaal ook uit een potje komen. Alle tekorten kunnen makkelijk worden bijgewerkt door het in kleine pil vorm te slikken.

Vitaminen is ontdekt door een Poolse biochemicus in 1906. Het bleek een wondermiddel en dat is de reden dat het wordt verkocht op sites als Topvitamins. Helaas zal meer of extra vitaminen innemen niet lijden tot een nog sterker lichaam. Extra vitaminen innemen heeft meestal geen positief effect. Wanneer hier teveel van wordt in genomen kan het lijden tot een vitaminen overschot. Het is afhankelijk van de te veel ingenomen vitamine wat het gevolg zal zijn voor het lichaam. Teveel vitamine C kan zorgen voor misselijkheid en buikrampen. Een overschot aan vitamine kan niet of nauwelijks bereikt worden door het eten van voedsel. Bij het gebruik van vitamine supplementen wordt dus aangeraden om de dosis goed te controleren. De symptomen zijn mild zoals slecht kunnen concentreren of zenuwproblemen.

 

Maar je hebt ze wel nodig. In speciale gevallen zijn er wel flink wat extra vitamine nodig. Vooral baby’s, kinderen en 65plussers zullen extra vitamine nodig hebben. Vaker genieten van de natuur kan je helpen op een goedkope manier om Vitamine D binnen te krijgen. Vitamine D wordt door het lichaam zelf gemaakt, maar daar is wel UV-straling voor nodig. Vitamine D is de enigste Vitamine die door het lichaam zelf gemaakt wordt. De andere komen in kleine hoeveelheden uit je eten.

http://www.topvitamins.nl