Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Waarom een auto importeren uit het buitenland?

Het importeren van auto’s uit het buitenland wordt een steeds bekender fenomeen en ook wordt het steeds populairder. Het gaat hier voornamelijk om het importeren van gebruikte auto’s. Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands auto, biedt verder kijken dan de Nederlandse grens grote financiële voordelen. 

De prijzen

Auto’s zijn nou eenmaal duur, zowel in aanschaf als in gebruik. Want wanneer je de auto eenmaal hebt aangeschaft, krijg je te maken met verzekeringen, belastingen, APK-keuringen, benzine, etc. Toch voert Nederland de boventoon in dit prijzenverhaal. In bijna geen enkel land wordt er zo veel belasting betaald op een auto als in ons land. Ook de kosten voor benzine en verzekeringen zijn hoog. Tegenover de verzekeringen staat natuurlijk wel dat dit in Nederland erg goed geregeld is allemaal. Maar de grote verschillen in benzineprijzen lijken oneerlijk. Dit zijn punten waar je nou eenmaal niets aan kunt veranderen, maar in de aanschaf van een auto kan je wél slim handelen. 

Waarom goedkoper? 

Bij het importeren van een auto uit het buitenland bespaar je op verschillende fronten. Dit komt mede omdat de aanschafbelasting op je nieuwe auto (BPM) afgeschreven kan worden in Nederland. Hierdoor ben je uit eindelijk niet het hele bedrag kwijt. Daarnaast is het aanbod van (tweedehands) auto’s in het buitenland vaak groter. Over het algemeen doen wij in Nederland relatief lang met onze auto. In het buitenland schaft men eerder een nieuwe auto aan, waardoor het aanbod op de tweedehands markt groter is dan bij ons. Dit heeft natuurlijk een positief effect op de prijs. 

De keuze is reuze 

Daarnaast is de keuze vaak groter en anders, omdat andere landen al snel groter zijn in Nederland. Op deze manier schaf je een leuke “nieuwe” auto aan die niet veel anderen in je omgeving zullen hebben. Dus orgineel én voordelig. 

Rompslomp?

Komt er veel administratieve rompslomp kijken bij een auto invoeren? Ja en nee. Natuurlijk komt er veel administratief werk kijken bij de aanschaf van een auto, zeker uit het buitenland. Toch is het het zeker waard. Om deze administratieve rompslomp zo veel mogelijk te beperken en leuk te houden, is het aan te raden om met een specialist in het invoeren van auto’s te werk te gaan. Op deze manier geniet je zo snel mogelijk van je nieuwe auto, zonder je te veel bezig te houden met alles wat erbij komt kijken.