Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Voordelen van tweedehandse auto

Ben je op zoek naar een auto, maar weet je niet als je moet kiezen tussen een nieuwe of een tweedehandse auto? Een ding is zeker en dat is als je kiest om een nieuwe auto aan te schaffen zal dat jouw serieus duurder uitkomen, maar natuurlijk zal er wel minder snel problemen zijn. Maar wist je dat het kopen van een tweedehandse auto ook een aantal voordelen heeft? In dit artikel zullen wij het dan hebben over de voordelen van tweedehandse auto. 

Garantie

De kans is groot dat je alsnog kan profiteren van de garantie ookal is de auto ouder dan drie jaren. De meeste tweedehandse auto’s hebben tot twaalf maanen garantie. 

Minder afschrijving

Na een jaar zal de nieuwe auto voor een groot deel in waarde dalen. De eerste jaren gaat de waarde al verloren. Dus na ongeveer 2 jaren is de auto 40% goedkoper dan toen het werd gekocht. Indien je een occasion van een jaar oud koopt, kun je geld besparen en kun jezelf een betere wagen aanschaffen. Hierdoor behoudt je ook nog twee jaar fabrieksgarantie.

De prijs

Een tweedehandse auto is standaard goedkoper dan een nieuwe auto. Bovendien kan een tweedehandse auto ook voordeliger zijn in de verzekering, omdat je voor een tweedehandse auto geen all-risk verzekering hoeft af te sluiten.

Direct beschikbaar

Het kopen van een tweedehandse auto kan binnen no time geregeld worden. Zodra je de papieren hebt getekend en het afgesproken bedrag hebt betaald, kan je de auto naar huis meenemen. Bij een nieuwe auto is dit niet zo. Je hebt daar meestal een wachttijd van ongeveer vier tot zes maanden.

https://www.autoverkoopsites.com