Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Tips om je auto sneller te verkopen

Ga je jouw auto verkopen? Kom dan naar Particulier-autoverkopen.nl voor meer informatie en tips. Je kunt maar 1x je auto verkopen dus wees voorbereid en op de hoogte.

 

Waarom je de auto zou verkopen

Er kunnen verschillende redenen zijn  om jouw doen te besluiten de auto te verkopen. De komst van een leaseauto als voorbeeld. Het krijgen van een auto van de zaak is een goede reden om je eigen auto te verkopen. Deze komt vaak in de plaats van je huidige auto want anders krijg je dubbele kosten. Een leaseauto geeft je vaak meer financiële vrijheid en minder financiële risico’s. Onderhoud en reparatie zijn daar voorbeelden van. Als een auto stuk gaat dan moet je deze laten maken. Doe je dit niet dan is je auto A een stuk minder waard en B kun je niet meer rijden. Vaak komen de kosten van reparatie of onderhoud op een ongelukkig moment. Het lijkt altijd zo te zijn dat er tegelijkertijd meerdere dingen stuk gaan.

De auto eruit

Ook wanneer je bent uitgekeken op je auto of de omstandigheden veranderen, dan kan de auto verkopen een goede keuze zijn. Krijg je gezinsuitbreiding of moet je meer kilometers gaan maken vanwege je nieuwe baan dan kan het zijn dat je een andere moet gaan rijden. Bij een gezinsuitbreiding koop je vaak een grotere auto omdat de kinderwagen en babyspullen mee moeten kunnen. Woon je verder van je werk dan is een auto op diesel of gas vaak weer een stuk lonender. Je auto verkopen is dan een slimme zet. Met dat geld kun je weer een andere auto kopen. Wellicht zul je denken,”ik kan mijn auto toch ook inruilen?”, maar dat is vaak een dure grap. Een auto inruilen kost je vaak een hoop geld. Zelf de auto verkopen levert meer geld op waardoor je minder hoeft bij te leggen. Een auto inruilen kost je altijd minimaal 1000,- euro omdat dit het bedrag is dat je auto altijd minder waard is. Hoe duurder de auto is en hoe meer waard hij is, hoe meer je ook verliest bij het inruilen.

Particulier je auto verkopen

Particulier je auto verkopen levert het meeste geld op. Zeker wanneer je geduld hebt en niets te vrezen hebt voor mensen die aan je deur komen. Zorg wel dat je altijd een soort van verkoopcontract klaar hebt liggen die de potentiële koper ook wilt ondertekenen. Dit voorkomt vervelende situaties achteraf. Een auto blijft een stuk techniek en kan dan ook altijd kapot gaan, ook al was er daarvoor niets aan de hand. Stel je zelf eens voor, je koopt een auto 2dehands en 1 week later breekt de distributieriem. Je motor loopt in de soep en de garage zegt het te kunnen repareren voor 1800,- euro. Wat zou jij doen? Terug gaan naar de verkoper of de reparatie gewoon laten uitvoeren en balen van het enorme bedrag. Nu hebben we het even over een noodscenario maar het kan ook iets anders zijn. Mensen kunnen voor kleine dingen terug komen, zelfs wanneer de airco ermee ophoudt.