Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Methodes van het tanden bleken

Tanden bleken is erg populair, maar toch bestaan er veel vragen over het onderwerp. Hoe veilig is het nou om je tanden te laten bleken, welke methodes bestaan er en hoe blijvend is het effect van tanden bleken?

Door de jaren heen verkleurd je gebit vaak. Dit wordt mede veroorzaakt door het roken en het drinken van thee, koffie en wijn. Ook door veroudering, een dode tand of medicijngebruik kun je gele tanden krijgen.

Om je gebit na het verkleuren weer te laten stralen, kan je er voor kiezen om je gebit te bleken. Hiervoor bestaan er twee verschillende methodes, namelijk het van binnenuit bleken of het van buitenaf bleken.

Een dode tand, na een wortelkanaalbehandeling, kun je van binnenuit laten bleken. Dit wordt gedaan met een papje met bleekmiddel in de tand te brengen. Deze wordt vervolgens afgedicht met een tijdelijke vulling. De tand wordt dan na een aantal dagen lichter van kleur. Om het gewenste resultaat te bereiken, kan het nodig zijn om de behandeling een paar keer te herhalen. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, wordt de tand gevuld met een definitieve vulling.

Wanneer je je tanden van buitenaf laat bleken, is dit meestal omdat je last hebt van lichte verkleuringen. Voor het van buitenaf laten bleken hoef je niet per se naar een tandarts, dit kun je zelf ook thuis doen.

De resultaten van een bleekbehandeling kan bij iedereen verschillend zijn. De witheid van een gebit hangt namelijk af van de oorspronkelijke kleur van het gebit. Wanneer je ervoor zorgt dat je een goede mondhygiëne hebt en gezond eet, blijft het resultaat van de bleekbehandeling langer zichtbaar. Als je gebit toch verkleurd, kun je er altijd voor kiezen om je tanden nog een keer te laten bleken.

Een kleine tip: praat eerst met een tandarts wanneer je de overweging maakt om je tanden en kiezen te bleken. De tandarts kan namelijk bepalen of je gebit gezond is en vaak ook aangeven welk resultaat er bereikt kan worden. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat vullingen, facings, kronen en bruggen vaak niet (goed genoeg) mee bleken.

https://witgebitnederland.nl/