Smartclub
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning – Wat is het?

Veel mensen beschouwen het afstemmen van hun auto-motoren. Waarom doen ze dit? Voor veel mensen is tuning een kwestie van passie. Het is iets dat ze graag doen en zoveel mogelijk met hun auto’s willen doen. Helaas raken sommige mensen meegesleept wanneer ze met hun motoren beginnen te kloppen en ze te beschadigen. Voordat u begint met het afstemmen van uw auto-motoren, moet u een paar dingen weten.

 

Wat is Chip Tuning? Nou, om het eenvoudig te doen, is Auto Tunnicking (tuning van je motor naar hogere vermogenswinsten). Het korte antwoord is dat turbo-chip-afstemming meestal erg veilig is, maar met één waarschuwing. De turbo-chip, meestal aangeduid als een turbo-spruitstuk, mogen niet alleen grote hoeveelheden lage inactieve stroomwinsten produceren, maar moet ook hoge hoeveelheden hoge vermogenswinsten produceren tijdens het rijden op de limiet.

 

Nu we weten wat het is, laten we het hebben over wat voor soort voordelen kan het je geven.

Eén voordeel is dat het je een betere brandstofefficiëntie kan geven. Een ander voordeel is dat het de algehele prestaties en rijzaamheid van uw auto’s kan verhogen. Sommige mensen verwijzen naar het als afstemmen van elektronische besturingseenheid. En het laatste voordeel is het daadwerkelijk helpen bij het verhogen van de veiligheid van uw auto’s.

 

Dus nu die het onderwerp heeft gedefinieerd, laten we het hebben over wat voor soort winsten kunnen worden gehad met chip-tuning. Om meer vermogenswinsten te krijgen, moet u de inactieve snelheid van de auto verminderen (die ook wordt genoemd Gasklepantwoord). Het idee om de inactieve snelheid te verminderen, is om de motor beter te laten reageren op uw ingangen. Dit wordt het lineaire expansie-effect genoemd en is wat sommige mensen turbo lag noemen.

 

Als u denkt aan het toepassen van deze methode om de inactieve snelheid te wijzigen, moet u ook de frequentie aanpassen van hoe uw motor reageert.

Het basisidee is om de kloof tussen pulsen te verkorten of te verlengen om een verhoging van de pk. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van een upgrade-kit voor elektronische besturingseenheid. Soms heeft uw auto mogelijk al een upgrades van elektronische besturingseenheid, maar zo niet, dan kunt u nog steeds dit soort winsten maken als u een timing-chip installeert.

 

Timing is een ander belangrijk aspect van chiptuning. Wanneer uw motor niet op volledig potentieel loopt, wilt u de kloof tussen pulsen verkorten en in de timing schoppen. U kunt dit bereiken met behulp van een upgrade van een elektronische besturingseenheid. Met timing kunt u ook de rijbaarheid verbeteren.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/