Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Je eerste blogbericht schrijven

Wanneer je voor je bedrijf een blog gaat schrijven, loop je vanzelf tegen de allereerste keer aan. Eens schrijf je je eerste blog en dit kan nog wat voeten in de aarde hebben. Je weet immers mogelijk niet gelijk hoe je dit moet aanpakken. Het is namelijk wel de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen je blog gaan lezen en hopelijk wordt deze ook goed ontvangen. Nou zijn er gelukkig nog best wat regels en tips die je kunnen leren hoe je succesvol een eerste blogbericht kunt schrijven.

 

Iedereen kan bloggen
Allereerst is het belangrijk te begrijpen dat iedereen een goed blog kan schrijven. Hiervoor hoef je zeker geen talent te hebben. Wel is het handig om te weten hoe je een blogtekst opstelt. Dit doe je door eerst te bepalen waarover je wilt schrijven en hier alvast een verdeling in maakt door het opstellen van kopjes. Zo weet je per kopje precies wat je wilt gaan schrijven en wordt de tekst gelijk een stuk overzichtelijker. Je kunt voor jezelf als particulier bloggen, of voor je bedrijf. Tevens kun je ook voor anderen bloggen, waarbij je krijgt betaald om artikelen te schrijven.

 

Een zakelijk blog
Een blog dat geschreven wordt voor je bedrijf dient om duidelijk te maken aan potentiële klanten welke diensten je aanbiedt en hoe zij hier hun voordeel mee kunnen doen. De informatie die je in een dergelijk blog plaatst, dient relevant en uitnodigend te zijn. Er dient ook een verkooptechniek in te worden toegepast, zodat klanten zich geroepen voelen om een dienst bij je af te nemen. Je wilt immers mensen helpen en een blog kan hierbij een eerste uitnodiging zijn. Je deelt al wat van je kennis en expertise, zodat de klant weet wat ze kunnen verwachten. Dit helpt ze over een mogelijke drempel heen. De kracht van woorden mag hierin geenszins worden onderschat. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het schrijven uit te besteden en iemand anders seo teksten laten schrijven.

 

Blijf oefenen
Je kunt niet verwachten dat je bij een eerste blog gelijk alles goed doet. Houd je doel voor ogen en beschrijf wat je wilt om mensen aan je te binden. Raak zeker niet ontmoedigd, maar blijf vooral oefenen, zodat je de kunst van het webteksten schrijven steeds beter onder de knie krijgt.

http://www.textmakelaar.nl