Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Huis kopen Spanje

Het kopen van een huis is voor velen een erg grote stap. Er zijn dan ook niet veel mensen die deze stap daadwerkelijk durven te nemen. Er komen veel vragen omhoog en soms beginnen mensen ineens te twijfelen of dit wel echt zo’n goed idee is als wat het leek. Tegenwoordig is het bijna een trend geworden om een huis te kopen in Spanje. Het klinkt simpel, maar toch vragen nog steeds veel mensen zich af: hoe koop ik een huis in Spanje? Hier kan niet een direct antwoord op gegeven worden. Er zijn namelijk verschillende manieren om aan een huis in Spanje te komen. Een van deze manieren, is via de website van Checkpablo. Op deze website kun je in een oogopslag het aanbod van zowel makelaars als particulieren in Spanje bekijken. Ook biedt de website de mogelijkheid om per regio of streek te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld ook eenvoudig zoeken naar huis kopen Tenerife.

 

Het kopen van een huis in Spanje gaat er ongeveer hetzelfde aan toe als het kopen van een huis hier in Nederland. Als eerste moet je op zoek gaan naar jouw droomhuis. Misschien ben je gewoon op zoek naar een klein huisje in een leuk dorp. Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist op zoek bent naar een grote, vrijstaande boerderij die je zelf helemaal op kunt knappen. Misschien kun je daar later wel een eigen hotelletje beginnen. 

 

Als tweede moet je je gaan bekommeren om de financiering van het huis. Lees je van tevoren goed in over hoeveel je zelf in moet brengen en hoeveel je maximaal kunt lenen bij de bank. Vaak moet je voor huizen in Spanje een eigen inbreng van minimaal dertig procent hebben. Dit is veel hoger dan in Nederland, en klinkt daarom misschien onmogelijk. Toch is dit niet zo: huizen in Spanje zijn namelijk veel goedkoper dan huizen hier in Nederland.