Smartclub
Image default
Recreation / Autos

Belegging in goud

In deze tijden van financiële onzekerheden, zie je een toename in populariteit van beleggen. Een bepaald risico is natuurlijk altijd verbonden aan demo beleggen, maar dat weerhoudt mensen er niet van om dat risico te aanvaarden in de hoop een leuke financiële meevaller mee te kunnen pakken. De banken zijn ook niet erg gortig meer met hun spaarrentes en dat is dan ook de reden waarom mensen op zoek zijn naar manieren om hun geld op te bergen en er toch nog winst op te kunnen maken.

Eigenlijk is beleggen ook niets meer of minder dan speculeren met producten of dienst. Je koopt een bepaalde dienst of product, in de hoop dat je die op een later moment weer kunt verkopen en er dan winst op kan maken. Dat is echter ook waar de risico’s van beleggen om de hoek komen kijken. Winst kan namelijk worden gemaakt maar is zeker niet gegarandeerd. Beleggingen kunnen ook niks meer waard worden of zelfs in waarde dalen waardoor je er verlies op zult maken. Alsof zijn veel mensen bereid deze risico’s te nemen om hopelijk toch ooit een goede klapper te maken.

Het beleggen in goud is altijd al een heel populaire belegging geweest en is dat vandaag de dag nog steeds. Goud, maar ook andere grondstoffen zijn al sinds jaar en dag erg populair als belegging en zijn bovendien ook een relatief zekere belegging met relatief minder risico dan andere beleggingen. Goud heeft nagenoeg altijd waarde en stijgt bovendien ook nog steeds in waarde, omdat de mondiale voorraad aan goud in de grond steeds minder groot wordt. Bovendien is goud op bijna elke plek op de wereld een wettig betaalmiddel. Daarom is goud een stabieler betaalmiddel dan geld: goud is zijn gewicht in cash waard, waar geld gewoon maar papier is en bovendien onderhevig aan inflatie.

http://leerbeleggen.com/